Atlantis sluit zaalseizoen teleurstellend af

Geplaatst op: 5 maart 2007
Het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht speelde zaterdag 3 maart de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Een competitie waarin Atlantis moeizaam in vorm kwam, maar zichzelf na enkele wedstrijden wist te herstellen.

Na de teleurstellende uitslag tegen DOC van vorige week, was de door Pimentel Fasteners gesponsorde ploeg erop gebrand om de competitie goed af te sluiten. Gezien de ruime winst op DTS in de thuiswedstrijd, bood deze uitwedstrijd tegen DTS een mooi vooruitzicht. Maar Atlantis wist dat ook deze ploeg niet onderschat moest worden, gezien enkele verrassende uitslagen eerder in de competitie.

Direct in de tweede minuut opende Atlantis de score. Ook al liet Atlantis beter spel zien; in de score kwam dit niet tot uiting. Beide ploegen gingen gelijk op. De rust werd bereikt met een score van 5-5. Omdat Atlantis al een aantal weken de korf moeizaam kon vinden, benaderde coach Hans Peters in de rust dat het van belang was om de aanvallen goed te blijven verzorgen en de druk op de verdediging te behouden. Met vernieuwde energie startte het door Pimentel Fasteners gesponsorde team fanatiek. In vijf minuten liep Atlantis uit naar een voorsprong van 5-8. De periode die volgde vertoonde Atlantis gehaast spel, waarbij er teveel persoonlijke fouten werden gemaakt. DTS maakte hier dankbaar gebruik van en trok de score gelijk. In de slotfase van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Door matig spel van de zijde van Atlantis en doorzetten van DTS werd de eindstand in de laatste minuut bepaald,

11-11. Al met al een teleurstellend resultaat voor Atlantis. Op zaterdag 24 maart zal de veldcompetitie al starten voor het eerste Atlantisteam, met een inhaalwedstrijd tegen Asonia. Met deze nieuwe start hoopt Atlantis haar goede vorm weer terug te vinden.

De doelpunten in de wedstrijd kwamen van: Chantal Poolman (2), Arjen Markus (2), Pim de Munter (2), Dorine Zijlstra (1), Lisanne van Doornik (1), Sjirk-Jan Zijlstra (1), Peter van de Wel (1), Nadia Bachdim (1).

Het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht speelde zaterdag 3 maart de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Een competitie waarin Atlantis moeizaam in vorm kwam, maar zichzelf na enkele wedstrijden wist te herstellen. Na de teleurstellende uitslag tegen DOC van vorige week, was de door Pimentel Fasteners gesponsorde ploeg … Lees meer »