Vinken 1 wint belangrijke, laatste wedstrijd

Geplaatst op: 5 maart 2007
Een belangrijke, laatste wedstrijd in de zaal voor Vinken 1. Winst is noodzakelijk om in de Eerste Klasse te kunnen blijven. En dat lukt Vinken met een 11-9 overwinning op VEO.

Voorgeschiedenis
Vinken heeft een zwaar zaalseizoen in de Eerste Klasse. Ze bezet, op het moment van spelen afgelopen zaterdag, de een na laatste plaats, net boven ONDO. Die dinsdag ervoor speelden ze tegen VIKO die op dat moment nog onder Vinken stond. Maar door verlies van die wedstrijd, is VIKO ook op de een na laatste plaats terecht gekomen. Winst van de wedstrijd tegen VEO is noodzakelijk om in de Eerste Klasse te kunnen blijven. Maar VEO is niet zomaar verslagen, ze staat op de tweede plaats in de poule en de voorgaande keer dat Vinken tegen ze speelden werden ze met 23-15 weggespeeld.

Goede start voor Vinken
Met een volle tribune, gaat Vinken van start. En het begin is goed, het duurt even voordat het eerste doelpunt valt, maar deze is in ieder geval voor Vinken. 1-0 Door een vrije bal van Mariska Meulstee. Er is geen hoog scoringspercentage in de eerste helft, het duurt bijna 10 minuten voordat er weer een doelpunt valt, 2-0 door een afstandsschot van Peter Koeleman. VEO laat dat niet zomaar gebeuren en komt vrij snel terug tot 2-2. Toch zit de spirit er wel in bij het Bouthoorn Tele Training team. Vinken lijkt de druk aan te kunnen. Ook al heeft ze veel kansen nodig om te scoren. Aanvoerder Arjan Kroon verzorgt de 3-2, Peter Koeleman neemt de 4-2 op zich en Peter Kooijman sluit de eerste helft af met een mooi doelpunt. De russtand is een geruststellende 5-2.

Spanning is te snijden in tweede helft
VEO komt goed de rust uit, want bij de start van de tweede helft beginnen ze als een speer met scoren. Na een kwartier spelen staat het ineens gelijk, 6-6. Dat is even schrikken want het belang van Vinken voor winst van de wedstrijd is groot. VEO komt zelfs even tot voorsprong op 6-7. De Vinkentoeschouwers laten dat niet zomaar gebeuren en proberen de Vinken zo’n beetje naar de overwinning toe te schreeuwen. Arjan Kroon maakt de gelijkmaker met nog 11 minuten te spelen, 7-7. Een omslagpunt voor het team gesponsord door Bouthoorn Tele Training. De puzzelstukjes lijken op hun plek te vallen. Ralf Zaal komt erin voor Pascal Kroon. Peter Kooijman krijgt een strafworp mee die Helene Kroon benut en dan is er die voorsprong weer, 8-7. Het is opnieuw even schrikken als VEO een strafworp krijgt, maar gelukkig voor Vinken, wordt deze gemist. Peter Kooijman maakt met een doorloopbal de 9-7. En vlak daarna volgt Mariska Meulstee met de 10-7. Op het einde wordt het nog heel spannend als VEO twee doelpunten achter elkaar maakt. Ze geven zich niet zo maar gewonnen. Met nog drie minuten spelen, is het 10-9. Peter Kooijman zorgt ervoor de mensen op de tribune weer rustig kunnen ademen, hij maakt de 11-9. De eindstand van de wedstrijd. Een luid gejuich breekt vervolgens uit. Een dik verdiende overwinning voor De Vinken. Doordat ONDO later op de zaterdagavond met grote overtuiging wint van VIKO en Sagitta verliest van de koploper, eindigt Vinken uiteindelijk op een vijfde plaats in de poule met drie teams onder zich.

Een belangrijke, laatste wedstrijd in de zaal voor Vinken 1. Winst is noodzakelijk om in de Eerste Klasse te kunnen blijven. En dat lukt Vinken met een 11-9 overwinning op VEO. VoorgeschiedenisVinken heeft een zwaar zaalseizoen in de Eerste Klasse. Ze bezet, op het moment van spelen afgelopen zaterdag, … Lees meer »