001 -Family

Nieuwe tekeningen op Expositie in Café Stee-inn


Geplaatst op: 5 maart 2007
“Het blijft bijzonder om van een leeg vel papier een ‘emotie van herkenning’ te maken” zegt Jolanda ten Haaf. In Café Stee-inn te Wilnis hangen steeds meer voorbeelden van nieuwe tekeningen van haar hand. “Met elk portret wat ik maak, wil ik ook echt die persoon neerzetten met mijn potloden.

De ‘ziel’ van de ogen benaderen zodat ze je echt aankijken.” De jarenlange ervaring van Ten Haaf straalt af van de tekeningen. “De hele week ben ik beroepsmatig aan de slag met het ontwerpen van badkamers bij Intermat Mijdrecht. In mijn vrije tijd pak ik weer het potlood op, maar dan op een hele ander manier van werken. Voor mij is het tekenen van portretten een mooie vorm van ontspanning.” “Als kind al vond ik het heerlijk om de omgeving op papier te schetsen, dit werd ook door mijn vader, Bertus Schuit, gestimuleerd. Ook hij maakt in zijn woonplaats Nijkerk tekeningen en schilderijen, je mag gerust zeggen dat ik zijn ‘talent’ heb meegekregen. Als een eerbetoon aan mijn vader onderteken ik dan ook mijn laatste tekeningen weer met Jolanda ten Haaf - Schuit.” verteld Jolanda. “Vroeger kon ik kladblokken vol ‘kunst’ maken en de waslijn was de ‘tentoonstellingsruimte’. Op een vakantie heb ik wel eens logeeradres verrast met een schets van het huis. Leuk als je merkt dat deze bij het volgende bezoek in een lijst aan de muur hangt en dit was nog maar een schets”.

“Het is prachtig om de blik van herkenning te zien in de kindersnoetjes van mijn neefje en nichtjes. Voor de 5de verjaardag van de tweeling heb ik elk van hen in een getekend portret weergegeven. Het ‘zijn’ ze gewoon helemaal. Vandaar dat ik deze laatste portretten reeks als kopie ook graag in de expositie laat zien, een mooi voorbeeld van de kinderen Niels, Merel en zusje Julie ten Haaf”. Jolanda tekent niet alleen portretten van mensen. “Ook van honden heb ik meerdere afbeeldingen gemaakt, hiervoor geldt ook, het moet die specifieke hond worden, zoals hij altijd kijkt. Voor veel mensen hoort de hond eigenlijk volledig bij het gezin en is het daarom heel leuk om ook van je hond een portret te hebben. Meestal overleven wij de hond en via een mooie tekening aan de muur blijft dit een fijne herinnering aan de tijd die je samen hebt doorgebracht.”

Uiteraard gaan de originele potlood tekeningen naar de mensen thuis, na goedkeuring komen er kopieën in de expositieruimte te hangen of in de krant / 0297-online. Mochten er mensen zijn die graag een originele tekening van Jolanda ten Haaf thuis willen, zij maakt in opdracht van een goede foto een zeer gelijkend portret. De expositie is vrij toegankelijk, gedurende de openingstijden van Café Stee-inn.

Voor meer informatie; jolandatenhaaf@planet.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe tekeningen op Expositie in Café Stee-inn

“Het blijft bijzonder om van een leeg vel papier een ‘emotie van herkenning’ te maken” zegt Jolanda ten Haaf. In Café Stee-inn te Wilnis hangen steeds meer voorbeelden van nieuwe tekeningen van haar hand. “Met elk portret wat ik maak, wil ik ook echt die persoon neerzetten met mijn potloden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: