001 - Bader

Dick Keizer exposeert bij De Proosdij Haven


Geplaatst op: 27 februari 2007
Vinkeveen – De veelzijdige kunstenaar Dick Keizer, die een atelier heeft in Portengen, exposeert de komende maanden een aantal van zijn aquarellen in bistro-restaurant De Proosdij Haven aan de Herenweg 276 in Vinkeveen. De werken zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van het restaurant. Herkenbaar

De geëxposeerde werken zijn alle aquarellen van landschappen. Enkele tonen een Twents tafereel of een beeld van de Zandvoortse kust, maar de meeste schilderijen zijn voor bewoners van deze regio heel herkenbaar, omdat het voorstellingen zijn van plaatsen uit de buurt. Naast enkele in Vinkeveen vastgelegde beelden, zoals de Hervormde kerk en de oude spoordijk, laat Dick Keizer de beschouwer ook genieten van prachtige taferelen die bij Botshol, Kockengen en aan de Kromme Mijdrecht zijn geschilderd.

Jong begonnen

Dick Keizer was op de lagere school al een enthousiaste tekenaar, waarbij hij vooral met oostindische inkt werkte en op de middelbare school tekende hij kleurige affiches voor de schoolavonden. Na de oorlog werd hij lid van de Amsterdamse schilderclub, waar hij ondermeer les kreeg van de schilder Krabbé sr. Bij Atelier de Kromme Mijdrecht leerde hij zijn vrouw, Mieke Schenk, kennen. In 1988 had hij zijn eerste solo-expositie in de bibliotheek van Mijdrecht.

Samen met Mieke en haar vader, Cees Schenk, had hij in 1989 een groepsexpositie in de Oudheidkamer in Lemmer. Daarna volgden nog vele exposities. Hij werkt nu samen met zijn vrouw afwisselend in hun ateliers in Portengen en in Cornimont in de Franse Vogezen. Naast landschappen maakt Dick vooral grote magisch-realistische doeken in acrylverf en werkt hij veel in opdracht. Het werk van zowel Dick als Mieke is te zien op hun website www.kockarde.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dick Keizer exposeert bij De Proosdij Haven

Vinkeveen – De veelzijdige kunstenaar Dick Keizer, die een atelier heeft in Portengen, exposeert de komende maanden een aantal van zijn aquarellen in bistro-restaurant De Proosdij Haven aan de Herenweg 276 in Vinkeveen. De werken zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van het restaurant. Herkenbaar De geëxposeerde werken zijn alle … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: