001 -Family

Kruisboogpijl door lijfje van eend geschoten! Is zinloos dierenleed nou echt nodig?


Geplaatst op: 27 februari 2007

Wat is er als je op het water woont nu leuker dan de vrolijke beestenboel om je heen? Die droom werd ruig verstoord toen we er dit weekend achter kwamen dat een van die eenden een handkruisboogpijl dwars door z’n lichaam heeft. De pijl steekt er zelfs aan beide kanten uit, dat is geen toeval meer! Dat is zinloos dierenleed.

Stoerdoenerij of dierenleed? Wie dit ook gedaan heeft, is zeker geen dierenvriend. Het doet ons dierenvrienden echt om pijn om zoiets te zien. Zal dit gewoonweg leedvermaak of stoerdoenerrij tegenover vriendjes zijn? Kunnen we deze dieren nu echt niet ongestoord hun gang laten gaan? Zij doen ons toch ook geen leed!

Nog te redden? Het hele weekend zijn we al bezig geweest om de eend te lokken zodat we hem naar de dierenarts kunnen brengen. Het kan ons niet schelen hoeveel het kost, maar deze eend moet gered worden. Gelukkig lijkt het op dit moment nog goed te gaan met hem. De vraag is alleen wanneer gaat het ontsteken of hij een keer met de pijl ergens vast komt te zitten. Dan is het snel voor hem afgelopen.

Jongens dit is niet stoer! En voor de mensen die denken dat dit echt nodig is, willen we nog even duidelijke maken dat dieren ook ieder recht op een vrij leven hebben! Zonder dieren zouden wij mensen het op aarde ook niet lang meer uithouden. Wil je zonodig stoer doen? leef je dan niet op dieren of andermans eigendom uit!

Een boze Vinkeveener!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kruisboogpijl door lijfje van eend geschoten! Is zinloos dierenleed nou echt nodig?

Wat is er als je op het water woont nu leuker dan de vrolijke beestenboel om je heen? Die droom werd ruig verstoord toen we er dit weekend achter kwamen dat een van die eenden een handkruisboogpijl dwars door z’n lichaam heeft. De pijl steekt er zelfs aan beide kanten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: