CSW B2 Kampioen

Geplaatst op: 27 februari 2007

Deze week stond onze op één na laatste thuis wedstrijd van dit seizoen tegen SDO B3 uit Bussum op het programma. De uitwedstrijd hadden we met 1 – 8 gewonnen na een eerste helft die best lastig en taai was. We waren ervan overtuigd dat we vandaag weer een goed resultaat zouden neerzetten. Het is ook funest voor de motivatie dat je al kampioen bent en nog een aantal wedstrijden moet spelen. We begonnen dan ook helemaal niet scherp aan de wedstrijd.

Desondanks kwamen we door een fraaie actie op voorsprong. Doch deze voorsprong was maar van korte duur. Een miscommunicatie in onze verdediging werd genadeloos afgestraft en de stand was weer gelijk 1 – 1. Vanaf dat moment verloren we de controle over de wedstrijd. Binnen 25 minuten keken we tegen een 1 – 4 achterstand aan. Even later konden we er echter nog 2 – 4 van maken. We kregen maar geen vat op de tegenstander en moesten alle zeilen bij zetten. Er werden over en weer overtredingen gemaakt. Vijf minuten voor rust moesten we ook nog een speler missen waardoor we met 10 man verder moesten.

In de rust werd er gewisseld van posities om er nog wat van te maken. In de tweede helft lukte het ons zowaar om er nog 3 – 4 van te maken. Doch wederom een snelle counter van SDO maakte er gelijk weer 3 – 5 van. Uiteindelijk kregen we nog wel kansen maar we wisten nog slechts een keer te scoren. SDO kon echter lekker vrij voetballen en wist de stand verder uit te breiden naar 4 – 8. De uitslag van deze wedstrijd deed er verder niet meer toe, maar drukte wel de kampioen stemming.

Het kampioenschap werd niet behaald door deze wedstrijd maar door de resultaten uit de andere wedstrijden en dat onze concurrenten ons ook handje hielpen door punten te laten liggen. De secretaris feliciteerde ons namens het bestuur met het behaalde kampioenschap. Dit werd gevierd met champagne en bloemen. De kurken gingen wat moeizaam van de fles doch daarna vloeide de champagne rijkelijk. Het feest werd in de kleedkamer en vervolgens de kantine nog even voorgezet.

Al met al een prima prestatie van dit B2 team van CSW wat bij aanvang van de competitie nogal wat strubbelingen kende. Eerst was het de training accommodatie wat zijn beperkingen meebracht (uitwijk i.v.m. aanleg kunstgrasveld), vervolgens het verloop in de spelers en het meerdere malen wisselen van trainer. Toen het team eenmaal stond zagen we het met de week beter spelen. Vele partijen werden in winst afgesloten. Vandaag was dan wel een diepte punt, maar we mogen nu al op een geslaagd seizoen terugkijken. De druk en de drang van het presteren is er nu vanaf en kunnen we de komende wedstrijden weer onbevangen aanvangen.

Trainers, leider, grensrechter, ouders en natuurlijk de spelers bedankt!

CSW B2 is afgelopen zaterdag officieel kampioen geworden in de 3e klasse van de KNVB. Voor aanvang van de wedstrijd waren we officieus kampioen doordat onze concurrenten in de afgelopen twee weken punten hadden laten liggen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg waren we inmiddels onbereikbaar voor onze concurrenten. … Lees meer »