De Baat (3e)

The Passion 2007, de ‘traditie’ krijgt een vervolg van pure “Passie”


Geplaatst op: 26 februari 2007

The Passion, is een moderne vorm van een “Passiespel”, een indrukwekkend muzikaal theaterstuk van De Rovenians over het lijdensverhaal van Jezus. Dit prachtige muziekstuk is gecomponeerd door de Engelsman Adrian Snell. En net als de overbekende ‘Mattheuspassies’, de musical ‘Jesus Christ Superstar’ en de film ‘The Passion of the Christ’ is dit muzikale theaterstuk met pure “Passie” gemaakt.

Via interviews, willen wij je in de komende weken, voorstellen aan de personen op het toneel en de mensen achter deze productie. In dit overbekende lijdensverhaal komen bekende en minder bekende bijbelfiguren langs, zij worden door de leden van De Rovenians op het toneel neergezet en een ieder heeft een studie gemaakt van deze figuur die hij of zij vertolkt.

Jezus; “Het belangrijkste verhaal uit de bijbel, het bekende lijdensverhaal van Jezus en de voorspellingen die over hem zijn gedaan, daar moeten wij als De Rovenians meer mee kunnen.” zegt de regisseur Rob ten Haaf. “Zo is het destijds begonnen, we zijn gestart met het maken van de Nederlandse vertaling van The Passion, zijn aan de slag gegaan met het totaalbeeld en dat heeft een eigentijdse vorm gekregen, met bijzondere invalshoeken en een frisse kijk op de situaties.” Ten Haaf heeft het lied Gethsemane vertaald en zingt en speelt de rol van Jezus. “In mijn vertolking van Jezus probeer ik te begrijpen hoe de ‘man’ Jezus geweest zou zijn, hij heeft gegeten, gesproken en is ook in een grote ontwikkeling met zichzelf en met zijn ‘Lot’ geweest. Dat was voor mij de belangrijkste invalshoek in de vertaling van het gebed naar zijn ‘Vader’” verteld Rob. “In zijn tijd was Jezus voor veel mensen een zeer populair figuur. In The Passion loop je mee en verplaats je jezelf naar wat er ‘toen’ gebeurd is. Door middel van de verhaallijnen worden er vragen gesteld die we allemaal wel eens hebben willen stellen; Zou jij voorop hebben gelopen? Durf jij een discussie aan te gaan? Aan welke kant had jij gestaan?” Een bijzonder punt dat een ontwikkeling van elk van de spelers heeft gevraagd, zegt een trotse regisseur. ”Iedereen kent het verhaal van Pasen en op vrijdag 31 maart en zaterdag 31 maart mag je het in de grote zaal van De LEG te Aalsmeer vanaf de eerste rij meebeleven, er bovenopstaan, mee kijken. En je mag jezelf afvragen wat zou jij hebben gedaan?”

Rob ten Haaf zelf is geboren en getogen in Mijdrecht en verzorgd als beroep de speciale projecten van Interieurbeplantingen bij Donker. Zingt als bariton bij De Rovenians en heeft als hobby fotograferen, musicals zingen en regisseren. Hij is aan de slag met een gevarieerde DinnerShow en is de jeugdmusical “De Molen maalt Wind” aan het ontwikkelen, over het verhaal van Don Quichotte in Voorburg. www.robtenhaaf.tk

Voorverkoop met korting Vrijdag 30 maart & Zaterdag 31 maart 2007, The Passion in de grote zaal van De Levend Evangelie Gemeente te Schiphol-Rijk; Boeing Avenue 121 te Schiphol-Rijk aanvang 20:30 / geen pauze. Kaarten 12,50 euro in de voorverkoop; kinderen t/m 12 jaar 10 euro, groepstarief mogelijk. Kaarten aan de zaal 15 euro. KAARTVERKOOP www.rovenians.nl of telefoon 0297 287 118

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

The Passion 2007, de ‘traditie’ krijgt een vervolg van pure “Passie”

The Passion, is een moderne vorm van een “Passiespel”, een indrukwekkend muzikaal theaterstuk van De Rovenians over het lijdensverhaal van Jezus. Dit prachtige muziekstuk is gecomponeerd door de Engelsman Adrian Snell. En net als de overbekende ‘Mattheuspassies’, de musical ‘Jesus Christ Superstar’ en de film ‘The Passion of the Christ’ … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: