001 - Bader

Atlantis 5 Van Kaam team doet goede zaken in race om het kampioenschap


Geplaatst op: 26 februari 2007
Afgelopen zaterdag, 24 februari, deed het vijfde team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht goede zaken in de race om het kampioenschap. Dit team, dat alweer heel wat jaren een trouwe sponsor heeft in Frans van Kaam loodgieters- en installatiebedrijf, staat met nog twee wedstrijden te spelen tweede in hun poule met twee punten achterstand op koploper Madjoe.

Sinds het begin van dit seizoen wordt het vijfde elke week getraind door Rob van Zee en kan het tijdens de wedstrijden rekenen op de coaching van Tamira Breedijk. Het team heeft hier duidelijk profijt van. Na enkele mindere seizoenen met de nodige verliespartijen en de daarbij behorende lage klassering is het team met behulp van Rob en Tamira duidelijk een andere weg ingeslagen.

Op het veld werden al de nodige wedstrijden gewonnen en tijdens de oefenwedstrijd in de zaal werd Koveni met 14-1 verpletterd. Stiekem werd er door de spelers al gedacht aan een hoge klassering in de zaalcompetitie en misschien wel een kampioenschap.

Na de voortvarende start tegen Koveni werd deze lijn in de eerste competitiewedstrijd gewoon doorgetrokken en werd Velocitas met 10-5 verslagen. Uiteindelijk werden er tot nu toe acht wedstrijden gewonnen, drie verloren en thuis tegen koploper Madjoe werd het in een spannende wedstrijd 14-14. Met nog twee zware wedstrijden voor de boeg (tegen Fiks thuis en tegen Madjoe uit), die medebepalend zijn voor het kampioenschap, moest er om in de race te blijven, afgelopen zaterdag in Leiden gewonnen worden van het achtste team van Pernix.

De wedstrijd tegen Pernix was zeker niet de beste wedstrijd van het Van Kaam team dit seizoen. Wellicht had dit te maken met de zeer lage opkomst bij de training van afgelopen week of werd de immer positieve aanwezigheid van Tamira node gemist. Gelukkig wist de eerste aanval na vier minuten spelen de wedstrijd open te breken door twee keer achter elkaar tot scoren te komen door afstandsschoten van Desiree van Doornik en Henk Kraay.

De tweede aanval had beduidend meer moeite met het creëren van kansen waardoor Pernix ook meer ruimte kreeg en deze dan ook benutte. De tweede aanval werd wakker geschut en Linda Bon zorgde van afstand voor een 1-3 voorsprong. Uiteindelijk ging men met een magere 4-5 voorsprong de rust in. Na rust kwam het Van Kaam team duidelijk feller uit de startblokken en werd er uitgelopen naar een 4-9 voorsprong.

Eenmaal wist Pernix toen nog iets terug te doen waarna het vijfde de voorsprong verder uitbreidde en er uiteindelijk een eindstand van 5-13 in het voordeel van het Van Kaam team op het scorebord stond.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van; Henk Kraay (4), Sabrina Verbrugge (2), Anita Wolvers – Verbruggen (2), Linda Bon, Desiree van Doornik, Serge Kraaikamp, Remco Schouten en Nathalie Valentijn allen 1.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 5 Van Kaam team doet goede zaken in race om het kampioenschap

Afgelopen zaterdag, 24 februari, deed het vijfde team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht goede zaken in de race om het kampioenschap. Dit team, dat alweer heel wat jaren een trouwe sponsor heeft in Frans van Kaam loodgieters- en installatiebedrijf, staat met nog twee wedstrijden te spelen tweede in hun poule … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: