001 -Family

Atlantis B1 Kampioen na een zinderende finale


Geplaatst op: 26 februari 2007

Afgelopen zaterdag speelde het door Ruijgrok & Korver makelaars gesponsorde team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht hun laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Voorafgaande aan de wedstrijd was de spanning te snijden, er moest immers gewonnen worden van LUNO B2 uit Linschoten.

Al snel kwam de B1 op achterstand doordat het een strafworp tegen kreeg (0-1). Het antwoord van het aanvalsvak, met Megan van Aken, Lisanne Reurings, Jeroen Korver en Kristian Geerdinck liet echter niet lang op zich wachten. Een prachtig afstandschot van Jeroen Korver bracht de score weer in evenwicht (1-1). Hierop kon dit vak nu gaan verdedigen en werd het aanvalsvak overgenomen door Cynthia Sassen, Linette Schrijvers, Maarten van Diemen en Christiaan van Walraven.

Met verzorgd spel en hoog baltempo wisten deze aanvallers keer op keer goede kansen te creëren. Het vak had echter de pech dat de bal er gewoonweg niet in wilde gaan. Meerdere schotpogingen van o.a. Cynthia Sassen sprongen telkens uit de korf of stuitten op de rand. Ook doorloopballen wilden er niet in.

De verdediging deed het ondertussen meer dan voortreffelijk en wist tot ver in de eerste helft de schade beperkt te houden tot één enkele doorloopbal tegen (2-1). In de rust viel er voor de coaches Wouter Drubbel en Ad Schrijvers niet veel anders te zeggen dan dat ze vooral zo door moesten gaan. De verdediging hield zeer goed stand, de aanval draaide ook voortreffelijk en de bal zou er uiteindelijk toch wel een keer in moeten vallen.

Vol goede moed werd er dan ook weer aan de tweede helft begonnen, waarin Cynthia Sassen met een fraaie vrije bal de stand weer op gelijke hoogte bracht (2-2). Daar had ze samen met Linette Schrijvers de afgelopen week juist hard op getraind. LUNO beet echter van zich af en kwam weer op voorsprong met opnieuw een doorloopbal (3-2). Niet lang daarna vuurde Megan van Aken weer een van haar befaamde afstandschoten af; van grote afstand plofte de bal in de korf, gevolgd door een oorverdovend applaus van de vele meegereisde supporters (3-3).

Hierna volgde een fase van “Loon naar hard werken”. De B1 bleef aanvallen met gevarieerd korfbal, terwijl de verdediging verbeten en geconcentreerd weinig meer weg gaf. Cynthia Sassen scoorde achtereenvolgens met een schot en doorloopbal (3-4 en 3-5). Lang bleef het spannend of LUNO nog terug zou komen in de wedstrijd, totdat Jeroen Korver met een fraai schot de stand op 3-6 bracht. LUNO kwam nog op 4-6, maar Atlantis B1 speelde de wedstrijd bekwaam uit.

De ondertussen ingevallen Joyce Gortenmulder bracht de uiteindelijk eindstand op 4-7. Na het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter konden de spelers hun geluk niet op en vlogen massaal Ricks om de hals. Rick, normaal een vaste kracht van de B1, was nog onvoldoende hersteld om dit weekend al weer te kunnen spelen, maar deelde zo toch mee in de feestvreugde.

Thuis gekomen in de Atlantiskantine wachtte de ploeg en hun begeleiders nog een feestelijk onthaal. Iedereen werd in de bloemetjes gezet en de spelers konden de vele felicitaties, inclusief die van de familie Korver, die namens de sponsor Ruijgrok & Korver Makelaars bij de huldiging aanwezig was, in ontvangst nemen.

Laatst bewerkt op: 11 mei 2018 12:02

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis B1 Kampioen na een zinderende finale

Afgelopen zaterdag speelde het door Ruijgrok & Korver makelaars gesponsorde team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht hun laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Voorafgaande aan de wedstrijd was de spanning te snijden, er moest immers gewonnen worden van LUNO B2 uit Linschoten. Al snel kwam de B1 op achterstand doordat het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: