001 -Family

Bijzondere mensen gezocht!


Geplaatst op: 23 april 2007
Palliatieve zorg is uitgegroeid tot een vast begrip in onze samenleving, met een caleidoscoop aan activiteiten. Het werken in een Hospitium vraagt compassie, het ten diepste begaan zijn met het wel en wee van een medemens, in de laatste fase van zijn bestaan.

Palliatieve terminale zorg neemt niet de oorzaak van de ziekte weg, maar is gericht op het verlichten van de symptomen, zoals pijn, angst en verdriet. Het doel van de zorg in het Hospitium is dat de bewoner in staat wordt gesteld om vredig en waardig te sterven, in het bijzijn van familie, vrienden en verzorgenden. Het Hospitium wil leven toevoegen aan de dagen en geen dagen toevoegen aan het leven.

Deze zorg willen wij hier in het Johannes Hospitium aan al onze bewoners bieden, die zorg is in eerste instantie geheel afgestemd op de wensen en de behoeften van de bewoner, maar er is ook veel aandacht voor de naasten. Ze mogen 24 uur per dag informeren en aanwezig zijn .

Heel belangrijk zijn de bijdragen van de vrijwilligers. Juist dat de zorg rondom onze bewoners voor een groot deel vrijwillig gegeven wordt voegt extra aan deze laatste levensfase toe. Het grootste deel van de vrijwilligers is actief in de zorg, anderen houden zich bezig met het bereiden van de dagelijkse maaltijden of met de huishouding, tuin, onderhoud gebouw of zijn gastvrouw, bloemendame, kapster of pedicure. Vooral in de keuken, huishouding en zorg hebben wij een tekort. Mocht bovenstaande je aanspreken en wil je gewoon meer over het Hospitium weten, kom gewoon eens langs of maak een afspraak met Lyda ten Hove, 0297-230290 of l.tenhove@johanneshospitium.nl Iedereen is altijd van harte welkom!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bijzondere mensen gezocht!

Palliatieve zorg is uitgegroeid tot een vast begrip in onze samenleving, met een caleidoscoop aan activiteiten. Het werken in een Hospitium vraagt compassie, het ten diepste begaan zijn met het wel en wee van een medemens, in de laatste fase van zijn bestaan. Palliatieve terminale zorg neemt niet de oorzaak … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: