001 -Family

Vrijwilligers gezocht!


Geplaatst op: 19 februari 2007
De Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen is een steeds verder groeiende organisatie en wij zoeken nieuwe en enthousiaste vrijwilligers om ons team te versterken. Voordat de vrijwilligers zich voor de Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen gaan inzetten, vindt er eerst een oriënterend gesprek plaats met onze coördinator, Mw. Jannie van Kooten. In dit gesprek wordt gekeken of iemand geschikt is voor dit werk en of diegene een eventueel eigen verlies goed heeft verwerkt,

Hierna volgt een basis training van 6 avonden (gegeven door onze coördinator en een verpleegkundige in het bestuur) als eerste voorbereiding op het werk. Op deze avonden worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

Communicatieve vaardigheden Omgaan met verlies Een praktijkavond in de verzorgende taken zoals bijv. * Hoe haal ik een patiënt uit bed * Hoe help ik iemand te verschonen * Kennis van de diverse medische artikelen Ook wordt tijdens deze training goed gekeken of de aspirant vrijwilligers dit werk aan kunnen. Na afloop van deze cursus is er wéér een gesprek met de aspirant vrijwilliger of hij/zij ermee door wil gaan of evt. liever nog even uit wil stellen.

Alle vervolgopleidingen worden gegeven door het Landelijk Steunpunt Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg in Bunnik (de landelijk overkoepelende organisatie waar wij bij zijn aangesloten).

Wat verwachten wij van onze vrijwilligers?

• Ondersteuning bij het verzorgen van de terminale patiënt in de thuissituatie

• Integriteit en geheimhouding

• Géén medische handelingen: De vrijwilligers hebben weliswaar een training gekregen, maar daaronder vallen géén verpleegkundige handelingen. Zij zijn als het ware “geschoolde mantelzorgers”.

• Het “er zijn” bij de patiënt en voor de mantelzorgers.

Zie voor verdere informatie ook onze website: www.thuissterven.info

Wilt U vrijwilliger bij ons worden? Meldt U zich dan aan bij onze coördinator, Mw. Jannie van Kooten: Tel.: 06 – 51.45.11.30.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwilligers gezocht!

De Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen is een steeds verder groeiende organisatie en wij zoeken nieuwe en enthousiaste vrijwilligers om ons team te versterken. Voordat de vrijwilligers zich voor de Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen gaan inzetten, vindt er eerst een oriënterend gesprek plaats met onze coördinator, Mw. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: