001 -Family

Leiding scouting Jan van Speyk leert reanimeren en EHBO-en


Geplaatst op: 19 februari 2007
Mijdrecht – Een welp valt tijdens een spelletje op de grond, knie kapot. Wat doe je dan? Een groep van veertien leidinggevenden van scouting Jan van Speyk kreeg zaterdag 17 februari een uitgebreide EHBO-cursus. Daarbij leerden zij ook reanimeren. De cursus, gegeven door het Mijdrechtse bedrijf EHBO-diensten Nederland werd gesubsidieerd door de gemeente De Ronde Venen.

De ochtend begon om half tien op de scoutingboerderij aan de Oosterlandweg met wat informatie over het hart en de bloedsomloop. Erg belangrijk om te weten wanneer je gaat reanimeren! Er zijn bij het reanimeren verschillende stappen die er bij de cursisten goed ingestampt werden. Er werd ook geoefend op twee ambu man’s, oefenpoppen. Na een lekkere lunch kregen de leidinggevenden ook uitleg over wat te doen bij bijvoorbeeld wonden en brandwonden.

’s Middags kon de zojuist geleerde kennis in praktijk worden gebracht bij een lotusslachtoffier, en dat was iemand die ‘zomaar’ flauwviel of ‘ineens’ een beenwond had. Het was een dag waarop de cursisten veel hebben geleerd en geoefend en er daardoor weer een tijd tegenaan kunnen met de opgedane kennis, met dank aan Erik van EHBO-diensten Nederland en de gemeente.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leiding scouting Jan van Speyk leert reanimeren en EHBO-en

Mijdrecht – Een welp valt tijdens een spelletje op de grond, knie kapot. Wat doe je dan? Een groep van veertien leidinggevenden van scouting Jan van Speyk kreeg zaterdag 17 februari een uitgebreide EHBO-cursus. Daarbij leerden zij ook reanimeren. De cursus, gegeven door het Mijdrechtse bedrijf EHBO-diensten Nederland werd gesubsidieerd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: