De clash in het voordeel van de Dames 1 Atalante 4-0

Geplaatst op: 19 februari 2007

De afgelopen jaren was er niet gewonnen van dit team. Bovendien zou er gewonnen worden dan kwam de koppositie nog steviger in handen. Daarnaast was de opdracht aan Dames 1 was om voor zoveel mogelijk publiek te zorgen. En tot slot er zouden semi professionele opnames van de wedstrijd gemaakt worden. Zoals u ziet alle ingrediënten voor een spannende partij waren aanwezig. Familie, vrienden en kennissen werden aangespoord te komen kijken. Flyer werden door de jeugdleden uitgedeeld. Het resultaat was er naar. Meer dan 100 toeschouwers waren aanwezig. Het team van de dames bestaat uit zeven spelers. Daar gespeeld wordt met een libero betekent dit dat er geen wissel mogelijkheden zijn. De vaste invalsters Laura en Kellie moesten zelf tegelijkertijd een wedstrijd spelen zodat op hen in het begin van de wedstrijd geen beroep gedaan kon worden. Daarom werden er nog drie invalsters geregeld uit dames 2 namelijk Loes, Annemarieke en Annemarie. Aldus met een supergemotiveerd team, volle bak op de tribunes en een volle wisselbank kon worden aangevangen met de wedstrijd. Toch onder de indruk van zoveel lawaai van de tribunes en de zenuwen kwam Atalante voorzichtig uit de startblokken. Tot 8-8 ging het gelijk op. Daarna nam Keistad het initiatief en liep uit naar een voorsprong van 9-14. Na een goede servicereeks van Mirjam van der Strate kon Atalante weer aanklampen en het verschil beperken tot 2 punten.

Het publiek lied zich nog eens goed horen en de aanmoedigingen pakte zeer goed uit voor Atalante. Via een achterstand van 17-20 vochten de dames zich terug naar 21-21. Mede door goed blokkeren van Inge Versteeg werd de eerste set gewonnen. Hierdoor nam de druk af immers er kon gewonnen worden van Keistad. Met duidelijk minder spanning in het lichaam werd aangevangen aan de tweede set. Na aanvankelijk een gelijk opgaande wedstrijd namen de dames bij een stand van 11-6 in het voordeel duidelijk het initiatief. Middels gevarieerde en moeilijke serves, Irma Schouten kon achtmaal achtereen serveren, kwam de pass niet meer aan bij de setupper van de tegenstander. Hierdoor konden zij geen goede aanvallen produceren. Kwam er toch een aanval dan werd dat meteen in de kiem gesmoord met een killbok. De dan nog spaarzame ballen die over het net kwamen werden keurig gepasst en afgemaakt met goede doordachte aanvallen. De tweede set werd gewonnen met duidelijke cijfers 25-11. Dit kwam hard aan bij de tegenstanders. Hadden ze nog enige kampioensaspiraties dan had er toch met 4-0 gewonnen moeten worden door de dames uit Amersfoort. Met een 2-0 achterstand zat dat er niet meer in.

Met een ongewijzigd team werd begonnen aan de derde set. Met geconcentreerd spel en goede passes door libero Marlieke Moen werd snel een voorsprong genomen van 13-9. Op dat moment sloop er een stukje concentratie verlies in. Mede dankzij wat geluk balletjes die net via de netrand bij Atalante op de grond terecht kwamen, slonk de voorsprong. Maar met fanatieke aanmoedigingen van zowel de bank als het publiek was de winst voor Atalante. Zo een 3-0 voorspong in sets betekent dat je 4 van de 5 punten al heb binnen gehaald. Toch was iedereen er op gebrand om de laatste set te winnen. De dames van Keistad begonnen onbevangen aan de vierde set wat resulteerde in een gelijk opgaande strijd. Na 3,5 sets lang geconcentreerd en gefocust spelen, verslapte het spel van Atalante. De tegenstander liep uit naar een 18-14 voorsprong. Alle zeilen werden bij gezet. Na een time out van coach Johan van Westendorp moest het gebeuren. En het gebeurde. Met een prima reeks van 6 service wist Marleen Sondermeijer zoveel druk bij de tegenstander te leggen dat er nauwelijks aanvallen van de tegenpartij kwamen. Met goede setups en slimme doortik ballen van spelverdeelster Nancy Schockman en goed afgemaakte aanvallen van Carin van Tellingen werd de vierde set gewonnen. De dames van Atalante hebben hun uiterste best gedaan om voor een mooie volleybal wedstrijd te zorgen. Zij willen dan ook het publiek en de wissels hartelijk danken voor hun aanwezigheid. Het heeft zeker bijdrage tot de overwinning. Door deze overwinning is de koppositie nog steviger in handen.

Een voorsprong van maar liefst 17 punten op de nummer 2 is een goed opmaat voor het kampioenschap. Wilt u weten hoe dit afloopt kom dan kijken op 16 maart om 21:00 uur in de Boei te Vinkeveen.

Al enige weken heerste er een vorm van nervositeit in en rond Vinkeveen. Waarom? De Dames Atalante 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, moesten vrijdag aantreden tegen de nummer 2 van de competitie. De afgelopen jaren was er niet gewonnen van dit team. Bovendien zou er gewonnen worden … Lees meer »