001 - Bader

Jongens GVM ontmoeten concurrenten


Geplaatst op: 19 februari 2007

Afgelopen zondag was de eerste voorwedstrijd in de nationale reeks, voor Geronimo, Koen, Benjamin en Nicky was het überhaupt hun eerste landelijke wedstrijd, Thom was vorig jaar al heel ver gekomen.

Deze wedstrijd was in Haarlem en Thom kwam uit in pupil 8 en de vier anderen in Pupil 9. Thom moest beginnen op ringen en dat deed hij ontzettend goed, hij scoorde een hele sterke 18.60, de vier anderen begonnen op voltige en allen deden het hier goed maar Koen in het bijzonder, hij scoorde namelijk een 16.65. Het tweede toestel voor Thom was sprong waar hij de pech had dat de jury zijn overslag niet zag en die dus over moest doen, natuurlijk zal je altijd zien dat de tweede minder was dan de eerste en dit koste Thom dan ook de nodige tienden, hij hield 17.85 over en dat is te weinig voor Thom. In de andere groep gingen de jongens naar ringen waar Geronimo een hele sterke 16.30 neer zette, en Koen zelfs een 17.10 scoorde. Daarna moesten ze naar sprong waar Benjamin twee hele sterke sprongen liet zien en daarmee dan ook een 18.20 scoorde, hij was hiermee de beste van iedereen op sprong. Thom ging naar brug en turnde tot zij afsprong erg goed maar waar de afsprong moest komen kwam een niks, hij stapte van het toestel en overlegde even met zijn trainer, hij besloot toch de afsprong nog te doen, de salto was niet vlekken loss maar hij maakte hem wel, deze tussenstop in de oefening koste een hoop punten, maar Thom liet wel zien dat hij doorzettingsvermogen heeft. Vervolgens was het rek het volgende toestel voor Thom en hij liet hier een prima oefening zien.

De vier anderen waren toe aan brug en daar lieten ze allemaal punten liggen, dit was erg zonde voor de totalen, daarna moesten ze naar rek en daar werd weer erg goed geturnd vooral Koen en Benjamin sprongen er bovenuit met 15.15 en met 14.45 punten. Thom moest naar vloer en werd daar overvallen door zenuwen of iets wat er op leek, door een misplaatste halve draai turnde hij pardoes het publiek in. Hierdoor haalde hij op zijn sterkste toestel slechts een 15.40. Vloer was het laatste toestel voor de vier mannen in pupil 9 en daar werd weer netjes geturnd, Nicky was hier de beste van het groepje met 14.75. Thom was erg ziek van misser op vloer en was er niet meer echt bij met zijn hoofd op voltige hij scoorde nog een 16.85 en dat is nog een redelijke score. Alle jongens maken nog kans op plaatsing voor de volgende ronde, maar vooral Thom en Koen staan er erg goed voor.

In de derde wedstrijd was het tijd voor Kees en Dylan om te laten zien wat ze kunnen, Dylan komt uit in Jeugd 7 en Kees in de Benjamin 10 klasse. Dylan begon op brug en liet daar wederom zien dat hij niet voor niet Brugman van zijn achternaam heet en scoorde de hoogste score op dit toestel met een 12.00. Kees begon op ringen en scoorde 16.50 na een hele nette oefening. Kees moest vervolgens naar sprong waar het niet echt wilde lukken, met twee keer een val haalde hij hier geen goede score. Dylan moest naar rek en ook hij viel een beetje door de mand, het was het net niet en enkele elementen zijn niet geteld waardoor zijn score laag was. Daarna moest hij naar vloer waar hij van zijn streksalto een hurk salto maakte maar voor de rest een hele nette oefening neerzette. Kees turnde op brug een te makkelijke oefening waardoor zijn score niet hoog kon worden hij haalde alles uit de kast maar 13.80 was het hoogst haalbare. Dylan moest naar voltige en nog steeds is die oefening niet stabiel genoeg daarom moest hij genoegen nemen met een 6.95. Kees liet op rek een nette oefening zien en scoorde 14.60. Daarna liet hij op vloer een hele goede oefening zien en scoorde 16.55 dit was zijn hoogste score van de dag, Dylan moest naar ringen en liet weer een hele goede oefening zien. Hij scoorde 10.15 en dat is op ringen een hele verdienstelijke score. Dylan sloot af op sprong en kreeg een 11.50 voor zijn overslag en dat was een prima score. Kees zijn laatste toestel was voltige en hij scoorde hier 14.20 en dat is een prima score. Kees en Dylan liggen beide op plaatsingskoers Dylan werd zevende en Kees werd twaalfde.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jongens GVM ontmoeten concurrenten

Afgelopen zondag was de eerste voorwedstrijd in de nationale reeks, voor Geronimo, Koen, Benjamin en Nicky was het überhaupt hun eerste landelijke wedstrijd, Thom was vorig jaar al heel ver gekomen. Deze wedstrijd was in Haarlem en Thom kwam uit in pupil 8 en de vier anderen in Pupil 9. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: