001 - Bader

TTC De Merel houdt lezing over fietsen en het hart


Geplaatst op: 19 februari 2007
Toer Trimclub De Merel heeft op donderdag 22 februari een bijeenkomst met de bekende 'fietsdokter' Kor van Hulten. Kor heeft diverse publicaties op zijn naam staan over sport (met name fietsen) en gezondheid. Hij schrijft er niet alleen over, hij fietst zelf ook. Hij is een van de weinigen die op alle zeven continenten heeft gefietst, inclusief Antarctica. Mede door zijn bevindingen in een onderzoek over zadelpijn in 1991, dat meer dan een miljoen fietsers last hebben van zadelpijn, is hij landelijk bekend geworden als de 'fietsdokter'.

Onderwerpen
De lezing van Kor heeft als titel: 'de hartslagmeter bij het fietsen'. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere: - hoe werkt een hartslagmeter; - de hartslagmeter als trainingsmaat; - de hartslagmeter als 'waakhond'; - hartritmestoornissen (wat zijn dat, en hoe ga je ermee om).

De lezing is bedoeld voor de fietser die zo gezond en klachtenvrij mogelijk wil fietsen. Van een toertocht tot het rijden van een cyclosportieve rit of een wedstrijd. Dus ook voor triatleten. Na afloop van de lezing kunnen er uiteraard vragen worden gesteld, ook over andere medische zaken. Bovendien kan het nieuwe boek van Kor, FietsSport Medisch, met korting worden aangeschaft.

De lezing vindt plaats in Sporthal Phoenix (naast het ARGON-veld), Hoofdweg 85A, Mijdrecht. Datum 22 februari Aanvang 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur). Sluiting 20.45 uur De toegang is gratis. Iedereen is welkom, dus ook als u geen lid bent van TTC De Merel, hoopt de vereniging u te mogen begroeten.

Ledenvergadering
Om 20.45 uur begint de jaarlijkse ledenvergadering van de fietsclub. Dat gedeelte van de avond is uiteraard besloten. Alleen leden van TTC De Merel hebben daarbij toegang. Na de ledenvergadering worden de jaarprijzen uitgereikt aan de clubkampioenen: de leden die in 2006 de meeste kilometers fietsten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

TTC De Merel houdt lezing over fietsen en het hart

Toer Trimclub De Merel heeft op donderdag 22 februari een bijeenkomst met de bekende 'fietsdokter' Kor van Hulten. Kor heeft diverse publicaties op zijn naam staan over sport (met name fietsen) en gezondheid. Hij schrijft er niet alleen over, hij fietst zelf ook. Hij is een van de weinigen die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: