CSW wint van Nieuwland 2-1

Geplaatst op: 19 februari 2007
Het Wilnisse CSW mocht na ruim 3 maanden weer eens een thuiswedstrijd spelen voor de competitie. Ditmaal was Nieuwland uit Amersfoort de tegenstander. De gasten stonden één punt boven CSW en gelet op de ranglijst was het zaak voor de ploeg van Dennis van den Ing dat de punten thuis werden gehouden. In een wedstrijd die niet altijd even goed was, lukte dit uiteindelijk ook.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de vorige week overleden Gerrie Spruijt. CSW kwam in het begin van de wedstrijd direct onder druk te staan. Nieuwland speelde verzorgd voetbal en probeerde middels hun handige en snelle voorhoedespelers gevaarlijk te worden.

CSW moest terug en mocht van geluk spreken toen een geheel vrijstaande speler de bal over het doel van Dennis Prins wist te werken. Bij balbezit van CSW trok Nieuwland zich wat terug en kon CSW aan aanvallen gaan denken. Het middenveld werd deze middag bewust overgeslagen zodat er met veel strijd en het winnen van de zogenaamde tweede ballen kans konden worden gecreëerd.

Na zo’n 25 minuten spelen waren het niet de spitsen van CSW maar de laatste man van Nieuwland die voor CSW doeltreffend werd. Een terugspeelbal verdween onder de voet van de doelman en de bal rolde vervolgens in het verlaten doel. Een gelukkig moment voor CSW dat nog geen uitgespeelde kansen had gehad. Na de openingsgoal werden de messen nog maar eens geslepen en de scheidsrechter van dienst had zijn handen vol aan overtredingen en incidenten.

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald en was het Nieuwland dat vlak voor rust de gelijkmaker had moeten maken maar Dennis Prins redde bekwaam met de voet. Na de thee had Kerim Bulut de kans om CSW naar 2-0 te schieten maar zijn geplaatste bal ging net naast de rechterpaal. CSW hinkte wat op twee gedachten en riep in deze fase het onheil over zich af. Een klutsbal in de zestienmeter belande bij een speler van Nieuwland die hem zonder pardon hoog tegen de touwen schoot, 1-1 derhalve. Na zo’n 60 minuten spelen ging Adil Maggouh goed door aan de rechterkant. De voorzet kon door Bulut worden ingekopt, maar hij werd daarbij licht in de rug gelopen, strafschop.

Er ontstond commotie rondom de strafschop en de aanvoerder van Nieuwland kon vertrekken. Vervolgens duurde het nog twee minuten voordat de bal op de stip lag. John Groenewegen legde aan en schoot CSW naar een 2-1 voorsprong. Tegen 10 man en met een 2-1 voorsprong verzuimde CSW de wedstrijd uit te spelen en wist niet meer van de ruimte gebruik te maken. Nieuwland speelde achterin één op één en drong CSW zelfs nog terug in de eigen zestien. Meer dan een paar hachelijke hoge ballen en vrije trappen kwam de ploeg uit Amersfoort niet. CSW liep in deze fase ook nog tegen een handvol gele kaarten aan en zelfs een rode voor Vincent Wens. Na 7 minuten blessuretijd blies de scheidsrechter af en hield CSW de kostbare punten in eigen huis.

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Valleivogels.

Het Wilnisse CSW mocht na ruim 3 maanden weer eens een thuiswedstrijd spelen voor de competitie. Ditmaal was Nieuwland uit Amersfoort de tegenstander. De gasten stonden één punt boven CSW en gelet op de ranglijst was het zaak voor de ploeg van Dennis van den Ing dat de punten thuis … Lees meer »