Het blijft spannend voor de Vinken

Geplaatst op: 12 februari 2007

Eerste helft
Na een aantal wedstrijden was de ploeg van Dirk van der Vliet weer compleet. In de aanval opereerden Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Arjan Kroon (aanvoerder). In de verdediging stonden Helene Kroon, Susanne de Wit, Pascal Kroon en Peter Kooijman opgesteld.

Sagitta opende de wedstrijd goed en binnen tien minuten stond de thuisploeg op 3-1. Bijna de gehele eerste helft liepen de ploegen gelijk op, maar vlak voor rust kon Sagitta door middel van twee afstandsschoten een nieuwe voorsprong pakken: ruststand 8-6.

Tweede helft
Opnieuw liep Sagitta direct uit door een strafworp te benutten. Gedurende lange tijd bleven de Vinkeveners tegen een achterstand aankijken. Na vijfentwintig minuten te hebben gespeeld kwam De Vinken door een benutte strafworp en een fraaie afstandstreffer op 15-15. Daarna wist Sagitta nog één maal de korf te vinden. Twee minuten voor tijd maakte Susanne de Wit de definitieve gelijkmaker. Eindstand 16-16. Na een matige eerste en een redelijke tweede helft kon De Vinken dus terug naar Vinkeveen met een kostbaar punt op zak.

De Vinkenscores kwamen van: Peter Kooijman, Arjan Kroon, Mariska Meulstee (allen 3x), Susanne de Wit, Helene Kroon en Pascal Kroon (ieder 2x) en Charita Hazeleger (1x).

Zaterdag 24 februari staat de belangrijke en ook zeer spannende uitwedstrijd tegen Viko op de agenda. Beide teams zijn nog niet zeker van behoud in de eerste klasse.

Na de fraaie overwinning van de week ervoor, kwam De Vinken afgelopen zaterdag slechts met één punt terug uit Ridderkerk. Toch behaalde het door Bouthoorn Teletraining gesponsorde eerste team van De Vinken in de return tegen Sagitta een beter resultaat dan in de verloren thuiswedstrijd. Eerste helftNa een aantal … Lees meer »