Atlantis 1 ten onder tegen koploper Fluks

Geplaatst op: 12 februari 2007
Afgelopen zaterdag 10 februari moest Atlantis 1 aantreden tegen ongeslagen koploper Fluks in Noordwijk. Fluks won de wedstrijd met 19-9 op het score bord.

Atlantis, vorige week verloren van nummer twee in de poule, Oranje Nassau, probeerde de draad weer op te pakken na een eerdere serie van overwinningen. Het Mijdrechtse team had iets goed te maken in de wedstrijd tegen koploper Fluks. Fluks, ongeslagen eerste in de poule, staat een aantal punten los van de nummer twee en zou, mits gewonnen van Atlantis, volgende week kans maken op het kampioenschap. Atlantis had een zware wedstrijd voor zich, maar had vervolgens het voordeel dat er voor hun niets op het spel stond behalve de wedstrijd zelf, natuurlijk in tegenstelling tot Fluks.

Na een voorgaande wedstrijd van het tweede team van Atlantis tegen het tweede team van Fluks bijgewoond te hebben, hadden de ploegen al flink de spanning op kunnen bouwen. De beginfase van de wedstrijd was rustig, waarbij verschillende kansen gecreëerd werden, door zowel Fluks als Atlantis. Waar Fluks begon met achterverdedigen, gooide Atlantis het over een andere boeg door een voorverdediging. Na twaalf minuten stond de teller op 2-1, mede door het onzorgvuldige spel van Atlantis én Fluks.

Na deze eerste fase in de wedstrijd kwam Fluks op schot en liepen ze in snel tempo uit op Atlantis. Ondanks dat Atlantis meer grip kreeg op het achterverdedigen van Fluks, was na 25 minuten de score opgelopen tot 7-3. Invallers Inge van Moort en Jelmer Steen drukten direct hun stempel op de wedstrijd door de goals voor Atlantis op hun naam te schrijven (resp. één en twee). Met nog tien minuten eerste helft te gaan, maakte Atlantis het verdedigend moeilijker, waardoor de spelers van Fluks lastiger tot scoren kwam. Helaas troffen de Noordwijkers toch nog twee maal de korf. Met een stand van 9-3 gingen beide ploegen de rust in.

In de kleedkamer van Atlantis benadrukte de coach van Atlantis, Hans Peters, dat het trage achterverdedigen van Fluks beter uitgespeeld moest worden en dat de Atlantisspelers verdedigend minder ruimte mogen geven bij het schot. Met deze instructies ging Atlantis de tweede helft in.

De eerste fase van de tweede helft verliep hetzelfde als het begin van de wedstrijd. Beide ploegen creëerden ruimte om tot scoren te komen, waarbij de score werd verlegd naar 12-6. Helaas kwam Fluks, net als in de eerste helft, al snel terug in het goede schot dat hun in de eerste helft op voorsprong had gebracht. In tien minuten tijd wist Fluks zes keer te scoren via afstandschoten. Met wederom tien minuten op de teller wist Atlantis het spel weer gelijk te trekken. Het spelen ging gelijk op en beide ploegen kwamen tot scoren. Helaas kon Atlantis het gat enkel verkleinen maar niet laten verdwijnen. Aan het einde van de wedstrijd was de score 19-9 in het voordeel van de Noordwijkers.

De goals voor Atlantis zijn gemaakt door Jelmer Steen (5), Dorine Zijlstra (1), Pim de Munter (1) en Sjirk-Jan Zijlstra (1). De supporters bedankt voor alle support tijdens de wedstrijd! Na een week rust zal Atlantis de draad weer oppakken en proberen punten te pakken tegen andere middenmoters.

Afgelopen zaterdag 10 februari moest Atlantis 1 aantreden tegen ongeslagen koploper Fluks in Noordwijk. Fluks won de wedstrijd met 19-9 op het score bord. Atlantis, vorige week verloren van nummer twee in de poule, Oranje Nassau, probeerde de draad weer op te pakken na een eerdere serie van overwinningen. Het … Lees meer »