001 - Bader

Buurtbus is voor iedereen


Geplaatst op: 9 februari 2007
De Buurtbus lijn 226 Uithoorn – Breukelen voldoet aan een groeiende belangstelling. In december heeft de Buurtbus haar route verlegd en het aantal passagiers is enorm toegenomen. Nu rijdt de bus direct van Uithoorn, via De Hoef, Mijdrecht – gemeentehuis over de Industrieweg naar Vinkeveen en via Nieuwer ter Aa naar Breukelen Station én het centrum van Breukelen: De Markt. Vorig jaar schommelde het aantal passagiers nog rond de 500-600 per maand. De Buurtbus heeft de route en de bestemming door dalende belangstelling moeten wijzigen. Maar door de nieuwe route promotie en in december – met drie gratis weken - waren er toen 1044 passagiers. Met veel genoegen hebben de chauffeurs in januari 1052 betalende passagiers mogen verwelkomen!

Het is kennelijk nog niet ieder bekend dat de Buurtbus voor alle passagiers bestemd is. De Ov-jaarkaart geeft recht op dit vervoer. En voor alle overige passagiers geldt een strippenkaart die alleen geldig is op de Buurtbus. Voor het gebruik van deze strippenkaart is slechts één strip noodzakelijk voor het gehele traject. Er zijn enkele reis kaarten, 4- en 10-rittenkaarten in vol tarief en reductie. Bij de laatste kaart zijn de tarieven respectievelijk € 1.16 of zelfs € 0,68. De strippenkaarten zijn te koop bij de chauffeur van de Buurtbus.

Door de promotie in december hebben zich bovendien weer 6 vrijwilligers bij het team gevoegd, zodat de Buurtbus Uithoorn – Breukelen: lijn 226 nu door 43 chauffeurs wordt gereden. Op werkdagen in een uurdienst van 7.00 – 19.00 uur en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur een twee-uurdienst

De vereniging Buurtbus De Hoef betreurt het dat de reisinformatie op de haltepalen en internet nog niet is aangepast. Door interne problemen bij BBA is dit werk helaas daar tot nu toe blijven liggen. Bij de chauffeur van de bus is een folder te verkrijgen met de volledige dienstregeling.

Het bestuur geeft voor reis informatie en inlichtingen: Piet Slingerland 0297-593438 en Wim Bos 0297-283727.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Buurtbus is voor iedereen

De Buurtbus lijn 226 Uithoorn – Breukelen voldoet aan een groeiende belangstelling. In december heeft de Buurtbus haar route verlegd en het aantal passagiers is enorm toegenomen. Nu rijdt de bus direct van Uithoorn, via De Hoef, Mijdrecht – gemeentehuis over de Industrieweg naar Vinkeveen en via Nieuwer ter Aa … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: