001 -Family

Informatiepunt voor Marickenland wordt ontworpen als kunstwerk


Geplaatst op: 7 februari 2007
Het college van B&W heeft ingestemd met de komst van een informatiepunt in Marickenland.

Het informatiepunt wordt op een kunstzinnige wijze vormgegeven en wordt daarom gezien als een pilot project voor beeldende kunst in Marickenland. In de toekomst zal in dit gebied vaker kunst worden toegepast.

In samenwerking met de werkgroep Beeldende Kunst Marickenland heeft het Centrum Beeldende Kunst Utrecht (CBK) voor het informatiepunt een projectplan opgesteld, waarbij een kunstwerk (kunsttoepassing) in Marickenland dienst kan doen als informatiepunt. Het voorstel is om een kunstenaar, architect, of industrieel vormgever in te schakelen voor het maken van een ontwerp voor het informatiepunt.

In het ontwerp staat de informatievoorziening over Marickenland en de beleving en verandering van het landschap centraal. Eén van de voorwaarden is, dat het informatiepunt een fraai vormgegeven mobiel object wordt.

Als plaats wordt gedacht aan of bij het Laarzenpad in het eerste deelgebied van Marickenland. Ook de plek bij de boerderij aan de Mijdrechtsedwarsweg blijft voorlopig nog in beeld als mogelijke locatie.

Het is de bedoeling dat het kunstproject/informatiepunt begin 2008 onthuld/geopend kan worden.

De werkgroep Beeldende Kunst Marickenland bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, de gemeentelijke adviescommissie Beeldende kunst, de provincie en het Centrum beeldende kunst (CBK).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatiepunt voor Marickenland wordt ontworpen als kunstwerk

Het college van B&W heeft ingestemd met de komst van een informatiepunt in Marickenland. Het informatiepunt wordt op een kunstzinnige wijze vormgegeven en wordt daarom gezien als een pilot project voor beeldende kunst in Marickenland. In de toekomst zal in dit gebied vaker kunst worden toegepast. In samenwerking met de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: