001 - Bader

Extra aandacht Bevrijdingsdag 5 mei 2007 vanuit De Ronde Venen


Geplaatst op: 7 februari 2007
De Ronde Venen gaat meewerken aan de nationale viering van Bevrijdingdag 5 mei, die dit jaar in de provincie Utrecht extra aandacht zal krijgen.

De provincies organiseren bij toerbeurt de nationale viering van Bevrijdingsdag, 5 mei. Dit jaar is de provincie Utrecht aan de beurt. Het college van B&W van De Ronde Venen heeft de provincie laten weten, graag te willen meewerken aan de organisatie. De gemeente zal hiertoe vooral ook inwoners en scholen benaderen.

Met als uitgangspunt “Vrijheid vier je met elkaar”, staat Bevrijdingsdag dit jaar in het teken van “Vrijheid, veiligheid en Grondrechten”. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen stil staan bij het belang van deze waarden, waarbij een verbinding wordt gelegd tussen jong en oud, heden en verleden. Het Bevrijdingsvuur staat hierbij als symbool voor de herinnering.

In de stad Utrecht worden – na een officieel gedeelte voor genodigden in de Dom – op 5 mei 2007 diverse activiteiten voor een breed publiek georganiseerd, zoals een fakkeltocht vanaf de Dom naar een bevrijdingsfestival, waar inwoners uit de deelnemende gemeenten kunnen optreden. Ook is er een kunstproject en een stoeptegelproject met de naam “Walk of freedom”. Bij dat laatstgenoemde project gaat het om het ontwerpen van stoeptegels door inwoners uit alle Utrechtse gemeenten. De stoeptegels krijgen een permanente plek in de straten van Utrecht.

Het college van B&W zal binnenkort nagaan met welke activiteiten vanuit de Rondeveense samenleving de gemeente vertegenwoordigd kan zijn bij de viering van Bevrijdingdag in Utrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Extra aandacht Bevrijdingsdag 5 mei 2007 vanuit De Ronde Venen

De Ronde Venen gaat meewerken aan de nationale viering van Bevrijdingdag 5 mei, die dit jaar in de provincie Utrecht extra aandacht zal krijgen. De provincies organiseren bij toerbeurt de nationale viering van Bevrijdingsdag, 5 mei. Dit jaar is de provincie Utrecht aan de beurt. Het college van B&W van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: