Zure nederlaag CSW

Geplaatst op: 5 februari 2007
CSW heeft afgelopen zaterdag op bezoek bij Benschop wederom geen punt weten te behalen. De Wilnisse ploeg verloor met 2-1 waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest.

Het was Benschop dat vanaf het begin van de wedstrijd probeerde met lange ballen gevaar te stichten in de zestien van CSW. Soms leverde dat nogal wat hachelijke momenten op voor de ploeg uit Wilnis. Maar steeds zat er wel een been tussen of stond doelman Prins op de juiste plek.

CSW kon daar niet zo bar veel tegenover stellen, men ging teveel lopen met de bal in plaats van de combinatie te zoeken. Het was dan ook Benschop dat verdiend aan de leiding kwam na een minuut of vijfentwintig spelen. Uit een cornerbal mocht zomaar vrij worden ingekopt. CSW probeerde voor rust nog wat terug te doen en bijna lukte dat. Een goede voorzet van Jay Wijngaarden ging helaas aan de spitsen van CSW voorbij.

Na rust een heel ander spelend CSW dat niet meer afwachtte en meteen druk naar voren begon te zetten. De ploeg uit Wilnis kwam wel gelukkig op 1-1. Een vrije trap van Hans Bras vanaf de middellijn wel door alles en iedereen gemist en rolde zomaar het doel in.

CSW proefde dat er meer in zat en ging op jacht naar de voorsprong. Er deden zich een paar hele goede mogelijkheden voor. Een bal van achteruit werd door de keeper van Benschop verkeerd beoordeeld en kwam voor de voeten van Kerim Bulut. Zijn lob werd echter van de lijn gered, de rebound van Jay Wijngaarden kwam in de handen van de keeper. Even later worstelde Kerim Bulut zich op schitterende wijze door de verdediging van Benschop, maar in plaats van zelf te schieten besloot hij de bal breed te leggen waardoor een verdediger kon ingrijpen.

De volgende kans was voor Ronald Lucassen die zich knap vrij speelde en met rechts uithaalde waarbij de keeper het geluk aan zijn zijde had dat de bal precies op zijn been belandde. Het was later wederom Lucassen die de 1-2 leek te maken maar zijn kopbal belandde in het zijnet.

Het was nu ook weer een ijzeren wet dat als je zelf de kansen niet maakt, dat ze er aan de ander kant wel ingaan. Benschop mocht een vrije trap nemen en pompte de bal richting zestien meter. Doordat 2 spelers van CSW naar de bal gingen en de bal toch doorgekopt kon worden, stond de rechtsbuiten volledig vrij. Hij aarzelde geen moment en liet doelman Prins kansloos. CSW probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar grote kansen leverde dat niet meer op.

Gezien het spelbeeld van de tweede helft had CSW zeker meer verdiend. Laten we hopen dat die lijn voortgezet kan worden naar a.s. zaterdag als de ploeg thuis tegen Swift speelt.

CSW heeft afgelopen zaterdag op bezoek bij Benschop wederom geen punt weten te behalen. De Wilnisse ploeg verloor met 2-1 waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest. Het was Benschop dat vanaf het begin van de wedstrijd probeerde met lange ballen gevaar te stichten in de zestien van CSW. Soms … Lees meer »