Atlantis 1 kan winstreeks niet voortzetten

Geplaatst op: 5 februari 2007
Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht tegen de nummer twee van de poule, Oranje Nassau. Tijdens de uitwedstrijd zijn de punten in Amsterdam gebleven en het door Pimentel Fasteners gesponsorde team was erop gebrand deze keer de punten in Mijdrecht te houden. Het pakte echter anders uit. Met een eindstand van 7-10 was het wederom Oranje-Nassau dat aan het langste eind trok.

De wedstrijd begon in de opstelling waarin nu al een paar weken gespeeld wordt: Arjen Markus, Peter van der Wel, Dorine Zijlstra en Nadia Bachdim in de eerste aanval en Sjirk-Jan Zijlstra, Pim de Munter, Chantal Poolman en Lisanne van Doornik in de eerste verdediging. De afgelopen weken had het eerste een mooie reeks van winstpartijen opgebouwd. Er werd weer meer gescoord, de verdediging was behoorlijk stabiel en ‘het gevoel’ was er ook weer. Er werd dan ook met vertrouwen uitgekeken naar deze wedstrijd. Het spel dat de eerste helft vertoond werd, onder aanmoediging van de enthousiaste spelers van het team van de week, de E1, was echter compleet anders dan de laatste paar weken. Er werd meegegaan in het hoge tempo van Oranje Nassau en dat kwam het spel van de ploeg uit Mijdrecht niet ten goede. Pas na twaalf minuten spelen werd het eerste doelpunt aangetekend, op naam van Oranje Nassau. Na negentien minuten kwam het eerste doelpunt van Atlantis op het scorebord, waarmee de stand 1-3 werd. Gelukkig werd er wel doorgeknokt door de spelers van het eerste en het ontbrak dan ook niet aan de wil om te winnen. Maar toch kon het roer nog niet omgegooid worden. Met 2-6 op het scorebord werd de rust in gegaan.

De tweede helft moest met de juiste agressie maar met veel meer rust gespeeld worden. De achterstand van vier punten was zeker niet onmogelijk om weg te werken. Met dit in het achterhoofd en het benodigde geduld, gingen de doelpunten dan toch vallen aan de kant van het Pimentel Fasteners team. Er kon terug gekomen worden tot 5-7. Langzaamaan begon iedereen er weer in te geloven en het spel werd zichtbaar beter en aantrekkelijker. Oranje Nassau leek deze ommekeer ook te voelen en begon meer fouten te maken. Na 49 minuten spelen was de stand 6-7 en de gelijkmaker zat er aan te komen. In de hoop op de gelijkmaker bracht coach Hans Peters ondertussen twee wisselspelers in het veld: Jacco van Koeverden Brouwer voor Peter van der Wel en Inge van Moort voor Dorine Zijlstra. Maar het mocht niet meer baten. Het was toch Oranje-Nassau die het gat groter maakte en er bleef te weinig tijd over om nog dichterbij te komen. Met 7-10 op het scorebord floot de scheidsrechter af.

Atlantis heeft gestreden, in de eerste helft voornamelijk tegen zichzelf, en verloren. Toch gaat de strijd gewoon verder en volgende week staat het eerste dan ook weer klaar om het verlies van vandaag goed te maken. De ploeg gaat op bezoek bij de nummer 1 uit de poule, Fluks 1 uit Noordwijk.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht tegen de nummer twee van de poule, Oranje Nassau. Tijdens de uitwedstrijd zijn de punten in Amsterdam gebleven en het door Pimentel Fasteners gesponsorde team was erop gebrand deze keer de punten in Mijdrecht te houden. Het pakte echter … Lees meer »