Geplaatst op: 5 februari 2007
In de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse heeft De Vinken afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Tegen een door wintersport verzwakt IJsselvogels wist de Teletrainingformatie de volle buit binnen te halen.

Twee belangrijke punten, aangezien de komende weken de uitwedstrijden tegen mededegradatiekandidaten Viko en Sagitta voor de boeg staan.

Vijf minuten
Vinkencoach Dirk van der Vliet wist dat Peter Koeleman en Mariska Meulstee op de lange latten stonden in Oostenrijk. Van der Vliet stelde de van een langdurige blessure teruggekeerde Ralf Zaal op in de basis en ook Angela Sloesarwij mocht weer haar opwachting in de Bouthoornequipe maken. Deze twee startten met Arjan Kroon en Charita Hazeleger in de aanval. Susanne de Wit, Helene Kroon, Peter Kooijman en Pascal Kroon bezetten de verdediging.

Twee maal mochten de bezoekers uit Moordrecht in de startfase op voorsprong komen, daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Tussen de vijfde en de tiende minuut scoorde de Bouthoornformatie vijf maal en een 6-2 tussenstand was bereikt. Dat ging mooi. Maar vervolgens wisten de Vinkeveners een kwartier lang niet te scoren. Pas vijf minuten voor rust werd het gele plastic weer gevonden. IJsselvogels had intussen de aansluiting gevonden en met een 9-8 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Iets langer
Na de rust duurde het iets langer vooraleer de Teletrainingformatie de bezoekers kon afschudden. Om en om scorend bereikten de hard werkende korfballers en korfbalsters een 13-13 tussenstand in de tiende minuut. Dat was het moment voor de thuisploeg om opnieuw een tussensprint in te lassen en net als in de eerste helft had De Vinken aan vijf minuten genoeg om een gat van vier punten te slaan. Halverwege de tweede helft was het 17-13. Daarna viel het stil. De voorsprong prima consoliderend lieten de volgelingen van Van der Vliet nog slechts één tegentreffer toe. 17-14 was ook de alleszins acceptabele eindstand. Een prima resultaat voor de Vinkeveners, waardoor uitzicht op verlenging van het verblijf in de eerste klasse vooralsnog behouden blijft.

Voor De Vinken scoorden Arjan Kroon (6x), Pascal Kroon (2x), Helene Kroon (2x), Peter Kooijman, (2x), Susanne de Wit (3x), Ralf Zaal en Charita Hazeleger ieder één maal.

Samen met de pupillen van de week uit de E1 en de E2 poseerden de overwinnaars na afloop van de wedstrijd.

Op de foto: Trainer-coach Dirk van der Vliet en verzorgster Ria Kamminga met de basisacht van De Vinken: Arjan Kroon, Pascal Kroon, Peter Kooijman, Ralf Zaal, Charita Hazeleger, Helene Kroon, Susanne de Wit en Angela Sloesarwij, samen met William en David Leeflang, Melissa van Vliet en Kim Ykema (E2) en Lotte Bouwman, Lisa van Diemen, Timo Brockhoff en Joris Kokkers (E3).

In de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse heeft De Vinken afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Tegen een door wintersport verzwakt IJsselvogels wist de Teletrainingformatie de volle buit binnen te halen. Twee belangrijke punten, aangezien de komende weken de uitwedstrijden tegen mededegradatiekandidaten Viko en Sagitta voor de boeg staan. Lees meer »