001 -Family

Verslag 2e regionale voorwedstrijd Midden-Nederland


Geplaatst op: 2 februari 2007
De jongens selectie van GVM hadden 27 januari hun tweede voorwedstrijd om zich te plaatsen voor de regio finale aan het eind van dit seizoen.

Voor de meeste was de druk niet heel erg groot omdat zij al geplaatst waren. Kees liet hier in de Benjamin klasse niets van merken en ging furieus van start, misschien wel iets te furieus. Zijn oefening op vloer was zo snel klaar dat de jury een onderdeel miste, waardoor hij op een achterstand kwam. Verder liet hij op alle onderdelen zien dat hij op alle onderdelen beter is geworden. Zoals bijvoorbeeld op voltige waar hij nu vier hele flanken maakt in de plaats van 4 halve en dit was terug te zien in de score met een 15.90 is hij nu een grote stap dichter bij de concurrentie op dit onderdeel gekomen, ook op ringen deed hij het erg goed,en op sprong en brug had hij de hoogste score met 17.85 en 14.90 punten. Op rek liep hij door een klein foutje een medaille mis maar over twee weken kan hij dat rechtzetten op zijn eerste landelijke wedstrijd.

Geronimo, Koen en Benjamin gingen in dezelfde wedstrijd ronde van start op rek. Geronimo en scoorde een heel mooie 15.25, zowel Koen als Benjamin lieten ook een prima oefening zien alleen gingen ze beide onderuit met de salto tot stand. Vervolgens deden de jongens op vloer wat ze moesten doen en kwamen er goede scores uitrollen waarbij de 15.30 van Koen de hoogste was. Op voltige scoorde Benjamin het hoogste dankzij zijn 4 flanken in serie die hij voor het eerst uitvoerde. Op sprong lieten alle jongens een oefening met de uitgangswaarde van 20 punten zien, dit deden zij als een van de weinigen en scoorden hiermee dan ook zeer goede punten. Op het laatste toestel brug stak Benjamin en bovenuit met een heel mooie score van 15.65 punten. Alle drie zijn ze de laatste tijd erg vooruitgegaan want ze scoorden allemaal minimaal 6 punten hoger dan in de vorige wedstrijd.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Thom, Thom scoorde op 3 van de 6 toestellen de hoogste score en liet ook duidelijk zien dat hij weer verbeterd ten opzichte van de vorige voorwedstrijd. Hij begon op vloer en turnde hier naar een uitstekende 17.70 ondanks een klein foutje tijdens de endorol. Op voltige deed hij dezelfde oefening als op de vorige wedstrijd maar scoorde hier nu 4 punten hoger omdat hij niet viel. Op ringen liet hij ook zien dat hij dit toestel tot in de puntjes beheerst. En ook op sprong was hij de beste met 18.80 punten. Op brug liet hij punten liggen en dat was jammer anders was de voorsprong nog groter geweest aan het einde van de wedstrijd. Op rek verbeterde hij veel ten opzichte van de vorige wedstrijd, hij schroefde zijn score op tot 17.10 en daarmee kwam zijn totaal op 105.00 en dat is ruim 3 punten voor op de nummer 2.

Dylan en Caine kwamen in actie in de derde wedstrijd, Caine bij de senioren en Dylan in de jeugd. Caine begon op sprong en sprong voor het eerst een tsukahara, hiermee haalde hij de hoogste score op sprong. Dylan begon op vloer en kon hier niet voluit gaan door een lichte enkel blessure. Ondanks die blessure scoorde hij nog een mooie 11.90. Op voltige ging het even fout met precies dezelfde oefening als bij de vorige wedstrijd scoorde hij een punt lager omdat de jury 2 elementen niet erkende. Op ringen turnde Dylan weer als vanouds en scoorde hier de hoogste ringen score van de wedstrijd met een 11.20. Vervolgens sprong hij ook goed en dit terwijl Caine zijn oefening op vloer deed, hier ging niet alles goed en hierdoor raakte hij in de war. Op het op een na laatste toestel, de brug, scoorde Dylan met een perfecte oefening weer naar de hoogste score dit keer was daar een 12.50 voor nodig. Caine was toe aan zijn laatste toestel de ringen, dit is zijn specialisme maar door een zwaai in de ringen kon hij zijn oefening niet perfect uitvoeren de dat was jammer. Ook Dylan was toe aan zijn laatste toestel, maar het beste was eraf na een sterk begin, kwam Dylan niet meer weg in zijn los-om waardoor zijn driekwart slinger ook mislukte, deze werden dan ook niet geteld, uiteindelijk werd Dylan 6e met 63.55 punten.

Na deze wedstrijd wie zich allemaal geplaatst hebben voor de finale, van GVM zijn dat Dylan, Nicky, Thom en Kees. Eerst gaan zij nu de wedstrijd periode van het landelijke circuit in en daar na zullen zij op de finale alles uit de kast halen op kampioen van de regio te worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verslag 2e regionale voorwedstrijd Midden-Nederland

De jongens selectie van GVM hadden 27 januari hun tweede voorwedstrijd om zich te plaatsen voor de regio finale aan het eind van dit seizoen. Voor de meeste was de druk niet heel erg groot omdat zij al geplaatst waren. Kees liet hier in de Benjamin klasse niets van merken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: