001 -Family

Pas op ! Nieuwe truc pinpas diefstal !


Geplaatst op: 1 februari 2007
Kockengen - Een 88-jarige bewoonster van een verzorgingstehuis is maandag 29 januari slachtoffer geworden van diefstal en deed aangifte.

Een onbekend persoon belde omstreeks 14.00 uur namens ‘de politie’ de vrouw op. De beller vertelde dat de pinpas van de vrouw was gevonden en dat hij de pincode nodig had om de pinpas terug te kunnen geven. Na ongeveer een kwartier stonden twee meisjes van ongeveer 15 jaar voor de deur van de bejaarde vrouw. Zij vertelden dat zij voor een opdracht van school de vrouw vragen wilden stellen over de oorlog. Ondertussen werd de vrouw nog driemaal door dezelfde persoon gebeld en weer vroeg hij om de pincode. De vrouw gaf de pincode niet. Kort nadat de twee meisjes waren vertrokken, ontdekte de vrouw dat er sieraden en haar pinpas uit de woning zijn gestolen. De persoon die belde zou een Indiaas accent hebben. De twee meisjes zouden mogelijk een Indiaas uiterlijk hebben en waren geheel in het zwart gekleed. De politie onderzoekt de diefstal en roept personen op die mogelijk de twee meisjes hebben gezien dit te melden via telefoonnummer 0900-8844.

De politie adviseert nooit de pincode bekend te maken aan derden, zelfs niet als u daar om wordt gevraagd. De bankinstellingen vragen namelijk nooit naar de pincode.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pas op ! Nieuwe truc pinpas diefstal !

Kockengen - Een 88-jarige bewoonster van een verzorgingstehuis is maandag 29 januari slachtoffer geworden van diefstal en deed aangifte. Een onbekend persoon belde omstreeks 14.00 uur namens ‘de politie’ de vrouw op. De beller vertelde dat de pinpas van de vrouw was gevonden en dat hij de pincode nodig had … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: