001 -Family

Gemeenteraad zoekt lid Rekenkamercommissie


Geplaatst op: 31 januari 2007
Voor de Rekenkamercommissie van gemeente De Ronde Venen is de gemeenteraad van De Ronde Venen op zoek naar kandidaten voor de functie van lid.

Voor de Rekenkamercommissie van gemeente De Ronde Venen is de gemeenteraad van De Ronde Venen op zoek naar kandidaten voor de functie van lid.

De gemeenteraad van De Ronde Venen heeft een rekenkamercommissie ingesteld volgens het gemengde model. De commissie bestaat uit drie raadsleden en twee externe leden. Een van de externe leden zal worden benoemd tot voorzitter.

De commissie doet zelf, of onder haar verantwoordelijkheid, onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gevoerde beleid in de gemeente. De benoeming is gelijk aan de lopende zittingsperiode van de raad.

De functie
Leden van een gemeentelijke rekenkamercommissie hebben zitting op basis van deskundigheid van juridische, financiële of bestuurkundige aard. Belangrijke elementen in het profiel zijn:

 • Kennis van / ervaring met het doen van onderzoek.
 • Kennis van / inzicht in het functioneren van politieke verhoudingen en processen.
 • Een onafhankelijke instelling en onafhankelijkheid ten opzichte van de gemeente De Ronde Venen.
 • Kennis van één of meer beleidsterreinen van de lokale overheid.

  Informatie
  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de raadsgriffier van gemeente De Ronde Venen, de heer M. de Graaf, telefoonnummer (0297) 29 17 85, of per email m.degraaf@derondevenen.nl.

  Solliciteren
  Stuur vóór 10 februari 2007 uw sollicitatie, vergezeld van een cv aan de gemeente De Ronde Venen, t.a.v. de heer M. de Graaf, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.
 • Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

  Bron: Gemeente De Ronde Venen

  Dit bericht delen via:
  Opties:

  Inschrijven nieuwsbrief


  Alle velden zijn verplicht

  Je gegevens:

  Gemeenteraad zoekt lid Rekenkamercommissie

  Voor de Rekenkamercommissie van gemeente De Ronde Venen is de gemeenteraad van De Ronde Venen op zoek naar kandidaten voor de functie van lid. Voor de Rekenkamercommissie van gemeente De Ronde Venen is de gemeenteraad van De Ronde Venen op zoek naar kandidaten voor de functie van lid. De gemeenteraad … Lees meer »


  Alle velden zijn verplicht

  Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

  Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

  Je gegevens:
  Gegevens van de ontvanger: