001 -Family

Atalante dames 1 doet wat ze moet doen


Geplaatst op: 29 januari 2007
Diemen – Afgelopen woensdag was er weer een competitiewedstrijd voor de meiden van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame. Ditmaal werd er afgereisd naar Diemen, alwaar de wedstrijd met hekkensluiter Smashing ’72 op het programma stond. Met een behoorlijk aangepaste basisopstelling werd wederom de volle winst behaald.

Spelverdeelster Nancy Schockman kreeg door een blessure “rust” van trainer/coach Johan van Westendorp. Met het oog op de komende wedstrijden werd besloten de jonge Laura Kuijl te laten starten als spelverdeelster. Nancy nam de diagonaalpositie op zich, waardoor aanvoerster Irma Schouten naar de buitenkant verhuisde. In de basis stonden verder nog Mirjam van der Strate (buiten), Inge Versteeg, Marleen Sondermeijer (midden) en libero Marlieke Moen.

Ondanks de gewijzigde opstelling gingen de dames als een speer van start. De side-out werd gelijk gepakt. Middenspeelsters Inge Versteeg en Marleen Sondermeijer pakten lekker hun punten mee en de verdediging stond als een huis. Er viel deze eerste set geen eer te behalen voor het thuisspelende team en binnen korte tijd stond de 0-1 op de borden.

De tweede set werd met dezelfde basis gestart. Dit keer ging het allemaal wat moeizamer. De meiden waren minder geconcentreerd en dachten zich wat slippertjes te kunnen permitteren. Smashing ’72 groeide hierdoor in de wedstrijd en wist prima bij te blijven en zelfs uit te lopen. Aan het net werd aan Vinkeveense zijde minder direct gescoord en het werd spelverdeelster Laura Kuijl af en toe onnodig moeilijk gemaakt. De vaste patronen ontbraken door de gewijzigde opstelling en dit liet zich in deze fase van de set duidelijk zien. Toch herpakte het team zich, mede door de aanmoedigingen van jeugdspeelster Kellie Bocxe en Carin van Tellingen. Het werd een close finish, maar het werd gelukkig wel 0-2.

De derde set wederom een ongewijzigde opstelling. De Vinkeveense meiden stonden weer aan de goede zijde en dit liet zich gelijk zien. Laura Kuijl kon meer afwisselen in de set-ups en vooral Irma Schouten en Mirjam van der Strate scoorde er lustig op los. De verdediging, met in een hoofdrol Marlieke Moen, liep als een trein. Alleen de blokkering wilde nog niet erg, maar dit werd in het achterveld dus prima opgelost.

Aan het eind van de set kwam Kellie Bocxe in het veld voor Mirjam. Marleen Sondermeijer wilde de jeugdspeelster een beetje uit de wind houden en besloot dit met zoveel mogelijk directe punten te doen. Een werkelijk perfecte servicebeurt zorgde voor setwinst in de derde set, 0-3.

De laatste set mocht Kellie blijven staan en was de basis nu helemaal compleet anders dan normaal. Kellie deed het goed aan het net en wist zelfs meerdere malen te scoren. Helaas waren er wat passfouten halverwege de set, waardoor Smashing goed kon bijblijven. De Vinkeveense meiden moesten nog even vol aan de bak om vijf punten mee naar huis te nemen. Gelukkig lukte dit en hielden de dames wederom de nul!

Sinds eind november heeft het team geen punt meer afgestaan en hierdoor staan de dames maar liefst 12 punten voor op de nummer twee.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Haarlem D3 op het programma. Om 16:00 uur wordt er gespeeld in sportcomplex Tetterode te Overveen.

De volgende thuiswedstrijd zal gespeeld worden op vrijdag 16 februari om 21:00 uur. Dat is misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen, want dan staat Keistad D3 (nr. 2) op het programma. Nog nooit werd er van dit team gewonnen en dames 1 hoopt op zoveel mogelijk publiek om zo te helpen het Amersfoortse team te verslaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante dames 1 doet wat ze moet doen

Diemen – Afgelopen woensdag was er weer een competitiewedstrijd voor de meiden van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame. Ditmaal werd er afgereisd naar Diemen, alwaar de wedstrijd met hekkensluiter Smashing ’72 op het programma stond. Met een behoorlijk aangepaste basisopstelling werd wederom de volle winst behaald. Spelverdeelster Nancy Schockman kreeg … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: