Atlantis 1 maakt vijfde overwinning op rij

Geplaatst op: 29 januari 2007
Op zaterdag 27 januari jl. speelde het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht thuis in de Phoenix sporthal tegen Rapid-Kleinhout uit Haarlem.

De vorige keer wist Atlantis niet te winnen van Rapid, daar het een ploeg is die niet onder doet voor Atlantis. Dit bleek ook uit de wedstrijd van zaterdag. Een wat mindere eerste helft, maar een knallende tweede helft. Rapid werd naar huis gestuurd met een verlies van 14-7.

Dit alles onder enthousiaste aanmoediging van een aantal pupillen van de D2 van Atlantis (het team van de week), en een flink aantal supporters op de tribune.

Het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 was er helemaal klaar voor. De ingrediënten waren aanwezig om ook deze week een overwinning neer te zetten, alle thuiswedstrijden zijn er punten gepakt. Wanneer Atlantis deze wedstrijd zou weten te winnen, zou dit kunnen resulteren in misschien nog een tweede positie op de zaalcompetitielijst.

De eerste aanval werd geopend door het vak met: Peter van der Wel, Arjen Markus, Dorine Zijlstra en Nadia Bachdim. De verdediging van Atlantis startte met Sjirk-Jan Zijlstra, Pim de Munter, Chantal Poolman en Lisanne van Doornik.

De eerste helft leek niet veelbelovend. Beide ploegen kwamen niet makkelijk tot scoren. Een stand van 4-2 werd naast de klok neergezet toen het fluitsignaal van de scheidsrechter klonk en de rust aangaf.

Na de rust leek het tij gekeerd voor Atlantis. Beide vakken van Atlantis wisten goed tot scoren te komen. De positieve ‘wave’ waar Atlantis in terecht kwam bouwde alleen maar uit. Na een kwartier gespeeld te hebben stond de stand op 11-5. Door twee gele kaarten en uiteindelijk nog een rode kaart voor Rapid, leek hun concentratie in neergaande spiraal te gaan. Ze gaven minder weerstand en leken zich neer te leggen bij hun verlies...

De wedstrijd werd goed uitgespeeld en het eindigde in een 14-7 eindstand voor Atlantis. De scorende personen van deze wedstrijd waren: Peter van der Wel (6), Pim de Munter (4), Sjirk-Jan Zijlstra (2), Nadia Bachdim (1) en Chantal Poolman (1).

Dit was voor Atlantis de 5e overwinning op rij, wat resulteerde in ‘Harley Davidson’ onder de douche.

Op zaterdag 27 januari jl. speelde het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht thuis in de Phoenix sporthal tegen Rapid-Kleinhout uit Haarlem. De vorige keer wist Atlantis niet te winnen van Rapid, daar het een ploeg is die niet onder doet voor Atlantis. Dit bleek ook uit de wedstrijd … Lees meer »