001 -Family

Basisschool De Schakel wint De Venen Cup


Geplaatst op: 29 januari 2007
Op woensdag 24 januari jl. heeft de schoolkorfbalwedstrijd om De Venen Cup plaats gevonden.

In deze finalewedstrijd speelden de winnaars van groep 8 van de schoolkorfbaltoernooien in Mijdrecht en Vinkeveen tegen elkaar.

Ook dit jaar beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Basisschool De Schakel kwam als winnaar uit de strijd in het toernooi in Vinkeveen en Basisschool De Hoeksteen als winnaar in Mijdrecht. Deze toernooien hebben beide plaats gevonden in de kerstvakantie.

Afgelopen jaar stonden beide scholen ook tegenover elkaar voor deze wedstrijd. Toen kwam basisschool De Schakel als winnaar in de strijd. Basisschool De Hoeksteen was er dan ook op gebrand dit keer wel als winnaar uit de strijd te komen.

Al snel na het startsignaal was al duidelijk dat ook De Schakel geen zin had om met lege handen naar huis terug te keren. Al snel werd er een 1-0 voorsprong bedongen door een mooi afstandschot. Echter De Schakel vond de ideale 1-0 voorsprong niet voldoende. De voorsprong werd redelijk vlot uitgebreid naar 2-0. De Hoeksteen liet het hier niet bij zitten en kwam na de 2-0 snel met de 2-1, waardoor de wedstrijd weer open gebroken werd. Basisschool De Schakel wist voor de rust de wedstrijd al zeker te stellen door de rust in te gaan met een 4-1 voorsprong. De kansen voor De Hoeksteen leken aardig verkeken.

In de tweede helft heeft De Hoeksteen nog een aantal mooie kansen gekregen, waaronder een viertal strafworpen. Echter wisten de spelers van De Hoeksteen de opgelegde kansen niet te benutten en was het geluk niet aan hun zijde. De Schakel wist hier goed van te profiteren en wisten de wedstrijd uiteindelijk met 7-2 van De Hoeksteen te winnen.

De Schakel kon terug keren naar Vinkeveen met De Venen Cup, die ze overhandigd kregen van wethouder Lambregts. De Schakel mag nu haar korfbalkunsten laten zien tijdens het provinciaal schoolkorfbaltoernooi in juni.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Basisschool De Schakel wint De Venen Cup

Op woensdag 24 januari jl. heeft de schoolkorfbalwedstrijd om De Venen Cup plaats gevonden. In deze finalewedstrijd speelden de winnaars van groep 8 van de schoolkorfbaltoernooien in Mijdrecht en Vinkeveen tegen elkaar. Ook dit jaar beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Basisschool De Schakel kwam als winnaar uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: