001 -Family

Tim Balvers 4e op NK Supersprint


Geplaatst op: 29 januari 2007
Terwijl er in een bomvol Thialf afgelopen weekend een World Cup Sprint wedstrijd werd afgewerkt, werden gelijktijdig een paar kilometer verderop in Groningen de Nederlandse Schaatskampioenschappen Supersprint gehouden.

Deze langebaan schaatswedstrijd is het jaarlijkse hoogtepunt voor de snelste Nederlandse supersprinters. Tim Balvers, tweede jaars neosenior uit Mijdrecht van TEAM NINO, mocht ook aan de start verschijnen, evenals zijn teamgenoot Ronald van Slooten. Het kampioenschap werd dit jaar verreden op de semi-overdekte IJsbaan Kardinge. s’Morgens waren de junioren aan de beurt en s’avonds de neosenioren en senioren. Deze laatste 2 leeftijdscategorieën waren samengevoegd. De ijscondities waren goed waardoor snelle tijden verwacht konden worden.

Er moesten 4 afstanden geschaatst worden: 2 maal een 100m en 2 maal een 300m. Net als binnen de atletiek is de 100m een moeilijke afstand; er mag geen enkel foutje worden gemaakt, alles moet kloppen. Tim Balvers had op de 100m tegen teamgenoot Ronald van Slooten geloot. Ronald heeft afgelopen weken al hoge ogen gegooid op het NK Afstanden en NK Sprint voor senioren. Tim Balvers eindigde in de eerste omloop van de 100m ex equo met Ronald en wist de magische grens van 10 seconden te doorbreken. Tim finishte in een nieuw PR van 9.93 (2e plaats). In de 2e omloop deed hij er nog een schepje bovenop met opnieuw een aanscherping van zijn persoonlijk record naar 9.91 Hiermee behaalde hij een bronzen plak op de 100m.

Ronald van Slooten werd 2e en mocht het zilver mee naar Loosdrecht nemen. Na de twee honderd meter omlopen waren de verschillen in het algmeen klassement tussen de plaatsen 1 tot en met 6 minimaal met een kleine voorsprong op de rest. Tim stond op dat moment 3e in het klassement. De 300 meters moesten de beslissing brengen. Tim reed de twee 300 meters tegen Freddy Wennemars die op dat moment 4e in het algemeen klassement stond. Tim kon de broer van Erben net niet voor blijven waardoor hij 1 plaats in het algemeen klassement zakte. Zijn 300m tijden waren 24.12 en 23.97 waarmee hij op een verdienstelijke 4e plaats in het eindklassement eindigde.

Teamgenoot Ronald reed twee ijzersterke 300 meters (23.31 en 23.50) waarbij hij op 0.01 seconde het algemeen Nederlands record benaderde. Hiermee werd hij Nederlands Kampioen Supersprint 2007 bij de senioren en neosenioren.

Micheal Poot werd na 6 maal achtereen Nederlands kampioen te zijn geweest onttroond maar eindigde wel op een fraaie 2e plaats. Freddy Wennemars werd derde en de broers Ronald en Michel Mulder werden respectievelijk 5e en 6e.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tim Balvers 4e op NK Supersprint

Terwijl er in een bomvol Thialf afgelopen weekend een World Cup Sprint wedstrijd werd afgewerkt, werden gelijktijdig een paar kilometer verderop in Groningen de Nederlandse Schaatskampioenschappen Supersprint gehouden. Deze langebaan schaatswedstrijd is het jaarlijkse hoogtepunt voor de snelste Nederlandse supersprinters. Tim Balvers, tweede jaars neosenior uit Mijdrecht van TEAM NINO, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: