001 - Bader

Schrijfavond Amnesty international de Ronde Venen,1 en 2 februari


Geplaatst op: 26 januari 2007
Al meerdere jaren schrijven een aantal enthousiaste mensen brieven aan autoriteiten van verschillende landen om aandacht te vragen voor mensen die ten onrechte gevangen zitten of onrecht wordt aangedaan.

Deze brievenschrijvers ziet u een avond per maand aan die tafel zitten in uw plaatselijke bibliotheek.Al sinds jaar en dag zijn dit dezelfde mensen dus u denkt misschien wel dat dit een geselecteerd gezelschap is. Niets is minder waar, wij zouden juist heel graag zien dat u even tijd vrij maakt en bij ons aan komt schuiven. Wij hebben postpapier en een voorbeeld brief.

Aan u de vraag deze over te schrijven als u het met de inhoud eens bent en de porto kosten wilt betalen. Zo gaan er iedere maand meerdere brieven de deur uit met daarin de naam vermeld van die ene persoon die zo heel hard onze aandacht nodig heeft want u weet: hoe vaker de naam van iemand wordt genoemd, hoe minder kans er is dat deze persoon kan verdwijnen.Deze manier van actie voeren is karakteristiek voor Amnesty International en heeft al meerdere malen bewezen heel efficiënt te zijn; twee van de drie personen voor wie we schrijven krijgen een betere behandeling en een er van krijgt een advocaat of komt vrij.

Voor ons is dit voldoende reden die ene avond in de maand te schrijven, wij hopen dat dit voor u ook een reden kan zijn en vergroten zo de kansen voor meerdere mensen. Dus mocht u ons zien zitten, aarzel niet en schuif aan of vraag een brief mee die u thuis zelf overschrijft. Hoe meer brieven er daar letterlijk op de mat vallen, hoe moeilijker het wordt deze onder die mat te vegen.

Wij schrijven iedere eerste donderdag van de maand in Vinkeveen van 19.30 uur tot 20.30 uur en in Mijdrecht iedere eerste vrijdag v.d. maand van 19.00 uur tot 20.30 uur in de plaatselijke bibliotheek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schrijfavond Amnesty international de Ronde Venen,1 en 2 februari

Al meerdere jaren schrijven een aantal enthousiaste mensen brieven aan autoriteiten van verschillende landen om aandacht te vragen voor mensen die ten onrechte gevangen zitten of onrecht wordt aangedaan. Deze brievenschrijvers ziet u een avond per maand aan die tafel zitten in uw plaatselijke bibliotheek.Al sinds jaar en dag zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: