Basisschool De Schakel wint De Venen Cup

Geplaatst op: 25 januari 2007
Op woensdag 24 januari heeft de schoolkorfbalwedstrijd om De Venen Cup plaats gevonden.

In deze finale wedstrijd speelden de winnaar van groep 8 van de schoolkorfbal toernooien in Mijdrecht en Vinkeveen tegen elkaar.

Ook dit jaar beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Basisschool De Schakel kwam als winnaar uit de strijd in het toernooi in Vinkeveen en Basisschool De Hoeksteen als winnaar in Mijdrecht. Deze toernooien hebben beide plaats gevonden in de kerstvakantie.

Afgelopen jaar stonden beide scholen ook tegenover elkaar voor deze wedstrijd. Toen kwam basisschool De Schakel als winnaar in de strijd. Basisschool De Hoeksteen was dan ook gebrand op een dit keer wel als winnaar uit de strijd te komen.

Al snel na het startsignaal was al duidelijk dat ook De Schakel geen zin had om met legen handen naar huis terug te keren. Al snel werd er een 1-0 voorsprong bedongen door een mooi afstandschot. Echter de schakel vond de ideale 1-0 voorsprong niet voldoende. De voorsprong werd redelijk vlot uitgebreid naar 2-0. De Hoeksteen liet het hier niet bij zitten en kwam na de 2-0 snel met de 2-1, waardoor de wedstrijd weer open gebroken werd. Basisschool De Schakel wist voor de rust de wedstrijd al zeker te stellen door de rust in te gaan met een 4-1 voorsprong. De kansen voor De Hoeksteen leken aardig verkeken.

In de tweede helft heeft De Hoeksteen nog een aantal mooie kansen gekregen, waaronder een 4 tal strafworpen. Echter wisten de spelers van De Hoeksteen de opgelegde kansen en was het geluk niet aan hun zijde. De Schakel wist hier goed van te profiteren en wisten de wedstrijd uiteindelijk met 7-2 van De Hoeksteen te winnen.

De Schakel kon terug keren naar Vinkenveen met De Venen Cup, welke ze overhandigd kregen van wedhouder Lambregts. De Schakel mag nu haar korfbal kunsten laten zien tijdens het provinciaal schoolkorfbal toernooi in juni.

Op woensdag 24 januari heeft de schoolkorfbalwedstrijd om De Venen Cup plaats gevonden. In deze finale wedstrijd speelden de winnaar van groep 8 van de schoolkorfbal toernooien in Mijdrecht en Vinkeveen tegen elkaar. Ook dit jaar beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Basisschool De Schakel kwam als winnaar … Lees meer »