001 - Bader

Verkeerspolitie voortaan in geel door Nederland


Geplaatst op: 22 januari 2007

De huidige uniformen van motorpolitie, verkeerspolitie, waterpolitie, politie te paard en spoorwegpolitie worden vervangen. Deze bijzondere groepen politie krijgen gele jassen. De kleur geel vloeit voort uit een Europese richtlijn voor opvallende kleding bij werk langs de weg. De jassen (parka’s en jacks) zijn van hetzelfde model als gewone politiemensen in het blauw dragen. De helm van de motoragenten wordt geel en de motorbroek blauw. Bij evenementen is het mogelijk dat ook de gewone politie gele jassen draagt.

Ook voor andere bijzondere groepen politiemensen (mobiele eenheid, bikers, hondengeleiders, strand- en recreatiepolitie) is nieuwe uniformkleding vastgesteld. Hiervan is de kleur blauw. Ook deze kleding sluit zo veel mogelijk aan bij het blauwe standaard-uniform van de gewone politie. Gewone politiemensen hebben inmiddels wel allemaal een geel vest, dat zij onder bepaalde omstandigheden over hun uniform dragen om beter zichtbaar te zijn.

In totaal werken er bij de politie ongeveer 3500 mensen in een bijzondere functie met een afwijkend uniform.

De gele jassen worden vanaf nu aan de politie geleverd. Minder beeldbepalende kledingstukken worden de komende jaren geleverd, stapsgewijs als de huidige kleding aan vervanging toe is. Op deze manier kan de vervanging uit het gewone kledingbudget van de korpsen betaald worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Min. Binnenlandse Zaken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verkeerspolitie voortaan in geel door Nederland

De huidige uniformen van motorpolitie, verkeerspolitie, waterpolitie, politie te paard en spoorwegpolitie worden vervangen. Deze bijzondere groepen politie krijgen gele jassen. De kleur geel vloeit voort uit een Europese richtlijn voor opvallende kleding bij werk langs de weg. De jassen (parka’s en jacks) zijn van hetzelfde model als gewone politiemensen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: