001 -Family

Campagne Bob…of bon? in Lekstroom en Rijn en Venen


Geplaatst op: 22 januari 2007
Jaar lang volop alcoholcontroles
REGIO - De politie gaat het komende jaar van januari tot en met eind december regelmatig alcoholcontroles houden op diverse locaties in het westelijk gedeelte van de provincie Utrecht. Deze intensieve handhavingperiode krijgt vorm in de campagne ‘Bob…of Bon? in Lekstroom en Rijn & Venen en heeft tot doel het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. De burgemeester van Breukelen, de heer Frank Dales, gaf op vrijdagavond 19 januari het startsein door een eerste blaastest bij een automobilist af te nemen.

Resultaten
De controles werden gehouden in Breukelen, (Stationsweg, Amerlandseweg, Burgemeester des Tombeweg) Loenen aan de Vecht, (N201) en in Loenen aan de Vecht (Bloklaan). In totaal werden 2118 blaastesten afgenomen op deze locaties. 22 bestuurders werden aangehouden en voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Bij deze nauwkeurige meting op het ademanalyseapparaat zaten 20 bestuurders boven de grens van 220 ug/l. De hoogst gemeten waarde bedroeg 760 ug/l. Er werden in totaal 3 rijbewijzen ingenomen.

Naast handhaving ook voorlichting
Naast de controles vinden er diverse voorlichtingsacties plaats, zoals bijvoorbeeld de inzet van het Bob-promotieteam bij veel alcoholcontroles. ‘De Bob’ is het boegbeeld voor nuchter rijden en zal zich dus regelmatig laten zien. Maar de politie zal ook de resultaten van de campagne via de lokale media regelmatig terugkoppelen.

Waarom deze campagne?
Iedereen weet inmiddels dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Toch wordt het aantal doden in Nederland in 2005 als gevolg van ongevallen waarbij alcohol in het spel was, op 115 geschat. Dit aantal is ongeveer 14% van alle verkeersdoden. Omdat in de provincie Utrecht ruim 30% van de alcohol gerelateerde ongevallen plaatsvindt in het westelijk gedeelte, is gekozen voor een campagne in de politiedistricten Lekstroom en Rijn & Venen. Door het houden van veel alcoholcontroles verwachten de organiserende partijen dat weggebruikers de kans op een controle (en de eventuele negatieve gevolgen) hoger gaan inschatten, daarom geen risico meer nemen en dus fris achter het stuur gaan zitten.

Nieuwe alcohollimiet beginnende bestuurders
Vanaf 1 januari 2006 gelden strengere regels voor alcohol in het verkeer. Tijdens de alcoholcontroles houdt de politie dit scherp in de gaten. De strengere alcohollimiet van 0,2 promille, oftewel 95 ug/l, geldt voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist díe groep een hoge kans heeft op een ongeluk.

De campagne is een samenwerking tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht, Veilig Verkeer Nederland, de politiedistricten Lekstroom en Rijn & Venen en het Verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Campagne Bob…of bon? in Lekstroom en Rijn en Venen

Jaar lang volop alcoholcontrolesREGIO - De politie gaat het komende jaar van januari tot en met eind december regelmatig alcoholcontroles houden op diverse locaties in het westelijk gedeelte van de provincie Utrecht. Deze intensieve handhavingperiode krijgt vorm in de campagne ‘Bob…of Bon? in Lekstroom en Rijn & Venen en heeft tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: