001 -Family

Zaalteam Atlantis goed op koers


Geplaatst op: 22 januari 2007
Korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht heeft één team dat alleen maar actief is tijdens het zaalseizoen. Dit zaalteam, gesponsord door Architecten- en ingenieursbureau HW van der Laan, strijdt elk jaar weer mee om de bovenste plaatsen. Ook dit jaar gaat Atlantis 4 weer voor het kampioenschap en na zeven van de twaalf wedstrijden staan de spelers er erg goed voor.

De competitie startte wat stroef door enkele blessures, waarvan die van Wouter Teunissen, Elze van Leeuwen en José Keijman zo ernstig zijn dat ze waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Met Wilco Kuylenburg, André Graveland, Ton Kentrop, Paulien Troost en Karin van der Sluijs in het ene vak en Harold Taal, Klaas van Heeringen, Simone van Doorn en Marijke Pauw in het andere vak werd de competitie gestart. De eerste wedstrijden werden gelijk een paar goede overwinningen, van Argus werd met 16-7 gewonnen, van Madjoe met 17-10, van Thor met 15-5 en van VZOD met 5-14. Met goed spel en mooie combinaties kwamen deze overwinningen tot stand. Ondertussen kwam Petra Taal ook het team versterken, ze was na haar bevalling weer voldoende hersteld om er vol tegenaan te gaan. De volgende wedstrijd zou belangrijk zijn, want er moest aangetreden worden in Hillegom tegen SDO. SDO stond op de tweede plaats en kon het Atlantis nog wel eens moeilijk maken. Dit gebeurde ook, binnen tien minuten stond Atlantis met 5-1 achter. Atlantis liet zich echter niet gek maken en knokte zich terug in de wedstrijd. Zo kon men uiteindelijk via een 6-6 ruststand aan het langste eind trekken en met een 11-13 overwinning huiswaarts keren. De eerste wedstrijd van 2007 werd gekenmerkt door heel veel gemiste kansen, er werd nog wel gewonnen met 8-6 van het laagstaande OVVO.

Afgelopen zaterdag stond de eerste return wedstrijd op het programma. In Weesp moest er aan getreden worden tegen Argus. Vooraf werd er door coach André van Doorn nog gewaarschuwd dat we er vol tegenaan moesten gaan, dit bleek tijdens de wedstrijd ook wel nodig. Argus kwam gelijk tot scoren in de eerste aanval en nam zo een voorsprong. Atlantis was gelukkig wel scherp en scoorde gelijk weer tegen, zo ging het gelijk op tot 4-4. Door even niet goed opletten in de verdediging kon Argus tweemaal tot scoren komen. Deze achterstand was voor het zaalteam het sein om er nog een schepje bovenop te doen, met vier doelpunten op rij werd de achterstand omgebogen in een 6-8 voorsprong. Voor de rust wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren.

Direct na rust ging het vierde er vol tegenaan en nam een 7-13 voorsprong. Argus wist met een laatste krachtinspanning nog terug te komen tot 12-14. Net op tijd was Atlantis weer bij de les en wist de wedstrijd uit te spelen met uiteindelijke een 14-16 overwinning. Met nog vijf wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op de nummer twee van de competitie ziet het er heel goed uit voor het zaalteam. Doelpuntenmakers van de wedstrijd tegen Argus: Wilco Kuylenburg (4), Harold Taal (3), Paulien Troost (2), André Graveland (2), Klaas van Heeringen (2), Karin van der Sluijs, Petra Taal en Simone van Doorn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zaalteam Atlantis goed op koers

Korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht heeft één team dat alleen maar actief is tijdens het zaalseizoen. Dit zaalteam, gesponsord door Architecten- en ingenieursbureau HW van der Laan, strijdt elk jaar weer mee om de bovenste plaatsen. Ook dit jaar gaat Atlantis 4 weer voor het kampioenschap en na zeven van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: