001 - Bader

Ook drukte voor brandweer in Uithoorn door storm


Geplaatst op: 19 januari 2007

Uithoorn - De zware storm met windkracht 10 die donderdag (18-01-07) over Nederland raasde heeft de brandweer en de gemeentewerken van Uithoorn veel werk bezorgd. Rond 10.00 uur kreeg de brandweer haar eerste melding van stormschade te verwerken. Daarna hebben de brandweerauto’s niet meer stilgestaan. De incidenten bestonden voornamelijk uit traditionele stormschade; dakpannen, gevelplaten en takken die wegwaaiden.

 

 

Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De meeste meldingen die de brandweer kreeg te verwerken waren dat bomen dreigden om te vallen of al waren omgevallen door de harde wind. Alle voertuigen waren dan ook voorzien van kettingzagen om de vele meldingen te kunnen verhelpen. Ook de gemeentewerken van Uithoorn was op volle sterkte om gezamenlijk het ‘brandhout’ te kunnen verwerken. In totaal heeft de brandweer 43 stormschade meldingen verwerkt. De opleiding van nieuwe brandwachten is donderdag stilgelegd. De brandwachten in opleiding zijn, onder begeleiding van ervaren brandweermensen, ingezet om in de regio de handen uit de mouwen te steken. 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook drukte voor brandweer in Uithoorn door storm

Uithoorn - De zware storm met windkracht 10 die donderdag (18-01-07) over Nederland raasde heeft de brandweer en de gemeentewerken van Uithoorn veel werk bezorgd. Rond 10.00 uur kreeg de brandweer haar eerste melding van stormschade te verwerken. Daarna hebben de brandweerauto’s niet meer stilgestaan. De incidenten bestonden voornamelijk uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: