001 -Family

Polder Groot Mijdrecht Noord onder water of niet?


Geplaatst op: 17 januari 2007
Mijdrecht - Het wordt een spannende avond voor de boeren en bewoners van het poldergebied Groot Mijdrecht Noord.

Het is voor hen de laatste kans om de provincie Utrecht ervan te overtuigen de waterpeilverlaging in de polder niet te stoppen en in de toekomst niet over te gaan op peilverhoging. Hierdoor zou het grootste deel van de polder op de lange termijn niet meer geschikt zijn voor landbouw.

Verdere peilverlaging in Groot Mijdrecht Noord is volgens deskundigen onverantwoord. Het verhoogt de kwetsbaarheid van het watersysteem, leidt tot meer spontaan opborrelend water, meer risico's op opbarsting van de bodem en grotere waterkwaliteitsproblemen in de omgeving.

Geduputeerde Staten hebben daarom besloten dat in deze polder geen peilverlaging meer plaatsvindt en in de toekomst peilverhoging. Provinciale staten (PS) behandelen dit besluit op 5 februari.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Polder Groot Mijdrecht Noord onder water of niet?

Mijdrecht - Het wordt een spannende avond voor de boeren en bewoners van het poldergebied Groot Mijdrecht Noord. Het is voor hen de laatste kans om de provincie Utrecht ervan te overtuigen de waterpeilverlaging in de polder niet te stoppen en in de toekomst niet over te gaan op peilverhoging. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: