001 -Family

Nieuwe aanbesteding Brede School Uithoorn


Geplaatst op: 15 januari 2007
Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn heeft besloten om de bouw van de Brede School Legmeer opnieuw, maar dan gewijzigd, Europees aan te besteden.

Het college is van mening dat alleen op deze manier het project op de kortst mogelijke termijn kan worden gerealiseerd.

Opnieuw aanbesteden
Nadat van de oorspronkelijk geselecteerde aannemer afscheid was genomen heeft het college zich op de ontstane situatie beraden. Daarbij is uiteindelijk de conclusie getrokken dat het werk opnieuw Europees moet worden aanbesteed. En ook, dat een onderdeel van het bouwplan, namelijk het realiseren van een woontoren, vanwege het feit dat dit vanwege gewijzigde marktomstandigheden geen bijdrage blijkt te leveren aan de bekostiging van de school, zal worden geschrapt.

Teleurstelling
De gemeenteraad en de partners in het project Brede School Legmeer hebben inmiddels kennis genomen van deze nieuw ingezette koers. Duidelijk is dat de vertraging bij de partners in het project met de nodige teleurstelling is ontvangen.

Planning
Voor de nieuwe Europese aanbesteding is inmiddels een planning opgesteld. Hieruit blijkt dat de gemeenteraad naar verwachting in april 2007 een oordeel kan vellen over de voor de bouw van de Brede School extra benodigde financiële middelen. De gemeenteraad zal hierover dan een besluit nemen. Ervan uitgaande dat de gemeenteraad bereid is om de benodigde extra middelen beschikbaar te stellen zou de nieuwe aanbesteding vervolgens nog voor de zomer 2007 kunnen plaatsvinden.

Past het aanbestedingsresultaat binnen de door de raad nieuw vastgestelde kaders en kunnen overigens alle formele procedures tijdig afgerond worden, dan zou de bouw van de Brede School na de zomer van 2007 kunnen starten. De oplevering van het totale complex is in dat geval voorzien voor eind 2008.

Samenwerkingsproject
De Brede School Legmeer is een samenwerkingsproject van basisscholen Toermalijn, De Kwikstaart en De Dolfijn, Stichting Uithoornse Kinderopvang en de gemeente Uithoorn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe aanbesteding Brede School Uithoorn

Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn heeft besloten om de bouw van de Brede School Legmeer opnieuw, maar dan gewijzigd, Europees aan te besteden. Het college is van mening dat alleen op deze manier het project op de kortst mogelijke termijn kan worden gerealiseerd. Opnieuw aanbestedenNadat van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: