Unitas Heren 1 gaat nipt kopje onder in Loosdrecht

Geplaatst op: 15 januari 2007
Vrijdagavond 12 januari moest de eerste herenteam van Unitas aantreden in de uitwedstrijd tegen Lovoc H1 in Loosdrecht. In de knusse sportzaal Eikenrode begon Unitas de eerste set met passer Maarten Meulemans in de basis. Een verassende comeback van de speler die drie maanden lang met een jumpersknieblessure was uitgeschakeld en tot een week geleden nog geen trainingsarbeid had verricht. Met verder alle spelers aanwezig kon Unitas beschikken over een volledige basis en twee wisseltroeven.

De eerste set hield Lovoc Unitas sterk onder druk met een harde en moeilijk te pakken serve. Unitas moest nog duidelijk het spelritme te pakken krijgen. Twee time-outs op 11-6 en 20-12 konden daar geen verandering in brengen. De set werd verloren met 25-16.

De tweede set ging in eerste instantie gelijk op, maar door noeste arbeid van alle spelers lukte het Lovoc niet om de overhand in het spel te krijgen. Puntje voor puntje liep Unitas uit van 6-8 via 17-21 naar een eindstand van 19-25 in het voordeel van de Mijdrechtenaren.

In de derde set ging Unitas voortvarend van start. Met een stand van 1-5 was de eerste time-out van Lovoc een feit. Hierna veranderde Lovoc van tactiek en moest Unitas alle zeilen bijzetten. Halverwege de derde set maakte nieuwkomer Bert Polman plaats zodat Maarten Meulemans en John van Scheppingen als vaste passers de gevaarlijke serve van Lovoc konden opvangen. Laatstgenoemde raakte in deze set zelfs gewond aan de linker elleboog in een ultieme poging de bal van de vloer te houden. Lovoc, aangemoedigd door een enthousiast thuispubliek, maakte echter de achterstand goed en won de set uiteindelijk met 25-20.

De vierde set was evenals de derde zeer spannend, beide teams gingen tot het uiterste. Er werd door iedereen van Unitas hard gewerkt. Aanvankelijk leek Lovoc aan het langste eind te trekken. Unitas benutte zijn time-outs met slechts een kleine achterstand op 10-9 en 18-16. En met succes, een drietal dodelijke bloks van middenaanvaller Johan Samson bracht het verschil. Lovoc moest met 20-23 een time-out inzetten in een poging het voortrazende team uit Mijdrecht te doen stoppen. Dat lukte niet, Unitas won met 22-25.

De vijfde set begon werderom met twee teams die elkaar goed in evenwicht hielden, halverwege bij de veldwissel was er een minimaal verschil van 8-7 in het voordeel van Lovoc. Na enkele onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter (helaas wordt in deze klasse niet met neutrale leiding gespeeld) nam Lovoc een paar punten voorsprong. Unitas bleef ondanks dit professioneel volleyballen. Een time-out op 12-9 van Unitas kon helaas geen ommekeer meer brengen. Uiteindelijk won Lovoc deze set met 15-10. Uitblinker bij Unitas was Ruud Stark: hij speelde een nagenoeg foutloze wedstrijd.

Met deze 3-2 nederlaag staat Unitas op een gedeelde vijfde plaats in de competitie. De volgende wedstrijd vindt plaats op 17 januari om 21.00 uur in Sporthal Phoenix te Mijdrecht tegen koploper Omniworld H4.

Vrijdagavond 12 januari moest de eerste herenteam van Unitas aantreden in de uitwedstrijd tegen Lovoc H1 in Loosdrecht. In de knusse sportzaal Eikenrode begon Unitas de eerste set met passer Maarten Meulemans in de basis. Een verassende comeback van de speler die drie maanden lang met een jumpersknieblessure was uitgeschakeld … Lees meer »