Vinken wint wederom van ONDO

Geplaatst op: 15 januari 2007

Eerste helft; positieve zijde
Coach Dirk van der Vliet kon in deze belangrijke wedstrijd slechts beschikken over zes van de acht basisspelers. De geblesseerde Pascal Kroon en Susanne de Wit werden respectievelijk vervangen door Angela Sloesarwij en Sander Verlaan. De twee laatst genoemden vormden samen met Helene Kroon en Peter Kooijman in de eerste helft een sterke verdediging. Hierdoor kreeg het eerste aanvalsvak, bestaande uit Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Arjan Kroon, goede mogelijkheden tot mooie aanvallen. De Vinken wist daardoor elke keer aan de positieve kant van de score te blijven. Dit resulteerde in een 3-5 ruststand.

Tweede helft; een dubbeltje op zijn kant
De tweede helft begon voortvarend met gelijk een doelpunt voor Vinkenzijde. Helaas lukte het niet een gaatje van vier te maken. Hierdoor bleef ONDO in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd was de stand gelijk getrokken. In de spannende slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten op. Charita Hazeleger bleek aan Vinkenzijde wederom over stalen zenuwen te beschikken en scoorde drie minuten voor tijd het winnende doelpunt. Door deze belangrijke overwinning blijft De Vinken meedoen tegen lijfbehoud in de eerste klasse.

Statistieken
Afgelopen twee seizoenen zijn ONDO en De Vinken geen onbekende voor elkaar geweest. Vorig jaar in de tweede klasse moesten beide teams uit maken wie er met de kampioenstitel vandoor mocht gaan. ONDO was toen nog twee keer te sterk voor De Vinken. Waardoor zij als eerste eindigden en Vinken tweede werd. Wat wel voor beide teams promotie naar de eerste klasse betekenden. Dit seizoen zijn de rollen omgedraaid beide ontmoetingen in de zaal zijn in het voordeel van De Vinken beslist.

Aanstaande zaterdag 20 januari is de hoofdmacht van De Vinken vrij. Zaterdag 27 januari gaat het door Bouthoorn Teletraining gesponsorde team proberen thuis wederom de punten te behouden in de eerste klasse tegen het hoger geklasseerde Merwede uit Sliedrecht. Aanvang van de wedstrijd is 17.35 uur in sporthal De Boei in Vinkeveen.

Afgelopen zaterdag 13 januari stond er voor het vlaggenschip van De Vinken een belangrijke wedstrijd op het programma voor lijfbehoud in de eerste klasse. In de uitwedstrijd tegen ONDO kon na een spannende wedstrijd de Teletrainingformatie twee punten mee terug nemen naar Vinkeveen. Eerste helft; positieve zijdeCoach Dirk van … Lees meer »