001 -Family

Cowboys op boerenkoolfuif scouting Jan van Speyk


Geplaatst op: 15 januari 2007
Mijdrecht – In partycentrum de Meijert heeft scouting Jan van Speyk vrijdagavond 12 januari weer een leuke avond gehad, dit keer in Country & Western stijl! Al jaren eten de leden van de scouting aan het begin van het jaar boerenkool. Het afgelopen jaar wordt dan afgesloten en het nieuwe jaar goed begonnen. Jan van Speyk had in 2006 haar succesvolle jubileumjaar, de groep bestaat nu dus al 41 jaar.

Alle speltakken, verkleed als cowboy of indiaan, kregen een bord boerenkool met spekkies, jus en natuurlijk een rookworst. De maaltijd werd verzorgd door de Oudercommissie, die er elk jaar weer veel werk van maakt om iedereen de boerenkool voor te zetten.

Na het eten was het tijd voor de optredens van de kinderen. Op echte stoere cowboyliedjes deed jong én oud een dansje en soms werd het zelfs een toneelstuk.

Elk jaar heeft de scouting een paar acties om een extra zakcentje te verdienen. ,,Anders krijgen jullie geen zakgeld meer van je ouders,” zei penningmeester Cor Toeset in zijn toespraakje. Er zijn altijd een paar topverkopers, en die verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. De vijf beste verkopers van de kerststukjes kregen een presentje. De actieve verkopers van de Grote Clubactie kregen zelfs een actieve dag aangeboden met mountainbiken en klimmen!

Niet alleen de kinderen zetten zich in voor de scouting, de vrijwilligers zorgen ervoor dat de boel draaiende blijft. Dus mag er ook wel eens aan hen gedacht worden. Uit een grote doos met juryrapporten werden drie namen getrokken. Marcella van Dijk, Paul de Otter en Petra de Blieck kregen een certificaat van verdienste als blijk en waardering voor hun inzet bij scoutinggroep Jan van Speyk.

Het 40-jarige bestaan van de groep aan de Oosterlandweg is niet ongemerkt voorbij gegaan. 2006 was een druk jaar voor de groep. Naast alle andere activiteiten werd er aardig wat feest gevierd! In het begin van het jaar was er de Nationale Scoutingdag en het gezellige uitje van de leiding. Zij deden een kookworkshop en aten al dat lekkers ook nog op. In september volgde het jubileumweekend, alle leden van jong tot oud waren vertegenwoordigd in de bossen van Baarn. De elfde van de elfde zagen oud-leden elkaar weer terug op de drukbezochte reünie en werden er flink wat herinneringen opgehaald. En natuurlijk is daar Resi Speyer, onderscheiden met een lintje door de burgemeester onder toeziend oog van haar familie en alle bezoekers van de reünie. Eén ding staat vast, 2007 wordt weer een spannend en gezellig jaar bij de Jan van Speyk!

Zoals altijd dus weer een geslaagde avond in de Meijert voor alle leden van Jan van Speyk! Ben je ook benieuwd of Scouting wat voor jou is? Bel dan met Resi Speyer (0297-285115) en vraag bij welke speltak je binnenkort een keer mag gaan kijken. Meer informatie staat op onze splinternieuwe website, www.janvanspeykgroep.nl. Misschien tot snel op de Oosterlandweg!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cowboys op boerenkoolfuif scouting Jan van Speyk

Mijdrecht – In partycentrum de Meijert heeft scouting Jan van Speyk vrijdagavond 12 januari weer een leuke avond gehad, dit keer in Country & Western stijl! Al jaren eten de leden van de scouting aan het begin van het jaar boerenkool. Het afgelopen jaar wordt dan afgesloten en het nieuwe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: