Unitas Dames 1 verliest onnodig van Salvo ‘67

Geplaatst op: 12 januari 2007
Mijdrecht – Afgelopen maandag hebben de Mijdrechtse volleybaldames onnodig de uitgestelde wedstrijd tegen de dames van Salvo ’67 uit Maartensdijk verloren. Door de 1 – 3 thuisnederlaag hebben ze stuivertje gewisseld met hun tegenstander en zijn de Mijdrechtse dames terug te vinden op een voorlopige 5e plaats. Ook heeft Unitas de aansluiting naar de felbegeerde 2e plek voorlopig verloren en zullen ze opnieuw aan een inhaalrace moeten beginnen.

De eerste set begonnen de Mijdrechtse dames vol goede moed. Inzet van de wedstrijd was duidelijk: de voor Unitas de felbegeerde 2e plaats welke met een ruime overwinning binnen bereik zou zijn.Begonnen werd met met youngster Marlou de Vries en good-old Margriet van Scheppingen als spelverdeelsters. Door het rommelige spelbeeld greep trainer/coach Sjaak Immerzeel als snel naar extra routine in de vorm van spelverdeelster Joke Bocxe die er in kwam voor Marlou de Vries. Hoewel het spelbeeld hierdoor iets rustiger werd was het niet voldoende om Salvo ’67 onder druk te zetten en bleef er continu een kleine achterstand op het scorebord. Unitas was niet bij machte het spel naar zich toe te trekken en verloor uiteindelijk de eerste set met 20 – 25.

De tweede set gaf een zelfde spelbeeld. De serves waren goed en ook aan de passes lag het niet maar de ballen werden niet echt goed afgemaakt en de dames uit Maartensdijk konden veel terugbrengen. Toen ook nog Suzanne Heijne uit moest vallen met een blessure (zij werd vervangen door Marloes Voorwinden) was de concentratie even uit het spel en was de tweede set snel bekeken: 14 – 25.

Daarna volgde de bewuste derde set. Iedereen zette alles op alles en het enthousiasme kwam terug en er werden mensen naar hun plaats gecoached. Er ontwikkelde zich een leuke, spannende set met een spannend einde welk door Unitas uiteindelijk met 25 – 23 werd gewonnen. Unitas was nu terug in de wedstrijd en mocht zich nu gaan opmaken voor de beslissende vierde set. Kon Unitas terugkomen in de wedstrijd en er toch nog een overwinning uitslepen? Ook in deze set werd er goed gewerkt en was de onderlinge coaching weer prima. De hele set ging weer gelijk op en het eind zou de beslissing brengen. Door een aantal foute serves en tactische ballen die net uit gingen werd de set verloren met 26 – 24. Unitas ontbeerde hier net het beetje geluk wat de set binnen kon halen.

Hoewel met name de 3e en 4e set voldoende niveau had was het over de gehele wedstrijd net niet voldoende en kan Unitas opnieuw aan een goede serie gaan werken om de aansluiting met de top weer terug te verdienen.

Mijdrecht – Afgelopen maandag hebben de Mijdrechtse volleybaldames onnodig de uitgestelde wedstrijd tegen de dames van Salvo ’67 uit Maartensdijk verloren. Door de 1 – 3 thuisnederlaag hebben ze stuivertje gewisseld met hun tegenstander en zijn de Mijdrechtse dames terug te vinden op een voorlopige 5e plaats. Ook heeft Unitas … Lees meer »