Digitaal Wmo-loket Ronde Venen geopend


Geplaatst op: 10 januari 2007
Op 1 januari 2007 is de landelijke Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. Doel van deze wet is dat mensen zo veel mogelijk voor zichzelf en elkaar zorgen. Iedereen moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven en wonen. En iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Dat geldt voor jonge en gezonde mensen en voor ouderen en mensen met een handicap of beperking. De Wmo is er dus voor iedereen.

Leefbaarheid van wijken, jongeren- en ouderenwerk, opvang van mensen met problemen, zorg- en hulpverlening. Het valt allemaal onder de Wmo.

In onze gemeente is al veel goed geregeld. Er zijn jongerenwerkers en ouderenadviseurs. Aan de leefbaarheid wordt gewerkt in wijkplannen. Er is subsidie voor allerlei verenigingen en activiteiten. Dat blijft zo.

Wel gaat er wat veranderen voor ouderen en mensen met een beperking of handicap. Zij hebben vaak ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen leven. Hulp van familie en vrienden, maar ook professionele ondersteuning. Bijvoorbeeld een rollator of traplift, een taxi of goed advies. Daarvoor kunt u al terecht bij het Servicepunt wonen, welzijn en zorg. Vanaf 1 januari 2007 kunt u ook hulp bij het huishouden aanvragen bij het Servicepunt. De gemeente handelt uw aanvraag dan af.

In het Wmo-loket (onder menu-item 'Dienstverlening') vindt u alle informatie zoals Wmo-producten en -diensten, formulieren en antwoorden op veel gestelde vragen. Hebt u geen internet, dan kunt u een folder over de Wmo ophalen bij het gemeentehuis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Digitaal Wmo-loket Ronde Venen geopend

Op 1 januari 2007 is de landelijke Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. Doel van deze wet is dat mensen zo veel mogelijk voor zichzelf en elkaar zorgen. Iedereen moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven en wonen. En iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Dat geldt voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: