001 -Family

Wie kent onze omgeving?


Geplaatst op: 8 januari 2007
Die vraag werd afgelopen donderdag voorgelegd aan de bezoekers van de bijna traditionele jaarlijkse nieuwjaarsmarkt. Dit keer in De Meijert.

Bij de stand van het CDA konden voorbijgangers tien foto’s zien waarop bezienswaardige objecten uit de vijf kernen. De foto’s hadden alleen maar een letter, geen onderschrift. Die onderschriften stonden in willekeurige volgorde vermeld op een aantal losse kaarten. Aan de passant de taak om op een van die kaarten bij iedere beschrijving de letter van de bijbehorende foto te vermelden. Voor de winnaar was er een boerenkaas van vier kilo. 34 toeschouwers reageerden en vulden de kaart in. Zes deden dat fout. 28 deden dat goed en raadden alle objecten. Maar 28 winnaars voor één kaas zou betekenen dat de kaas in stukken gesneden moest worden en dat was weer niet de bedoeling. Die hoge score toont wel aan dat het met de kennis van de omgeving bij de inwoners wel meevalt.

Maar wie is nu de winnaar? Op tafel liggen in willekeurige volgorde de 28 kaarten. Een willekeurig iemand gebeld en gevraagd een getal onder de 29 te noemen. Negentien! De naam op de negentiende kaart zou de winnaar van de kaas zijn. YES stond er met grote letters op die kaart. Het blijkt de kaart van Mieke Wakker uit de Van Trichtlaan te Wilnis. Op de foto: Fractievoorzitter Jan van Loo overhandigt de winnaar de prijs. Een boerenkaas uit Wilnis voor (toevallig) een inwoner uit Wilnis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wie kent onze omgeving?

Die vraag werd afgelopen donderdag voorgelegd aan de bezoekers van de bijna traditionele jaarlijkse nieuwjaarsmarkt. Dit keer in De Meijert. Bij de stand van het CDA konden voorbijgangers tien foto’s zien waarop bezienswaardige objecten uit de vijf kernen. De foto’s hadden alleen maar een letter, geen onderschrift. Die onderschriften stonden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: