001 - Bader

Emmaüs parochie in het teken van de doop


Geplaatst op: 7 januari 2007
Op zondag 14 januari vindt in de R.K. kerk St. Jan de Doper in De Schans de tweede bijzondere zondag plaats. Onder de naam BijZONderDAG organiseert de kerk elke tweede zondag van de maand activiteiten voor jeugd, jongeren en hun ouders. Op 14 januari staat de afsluitende viering in het teken van de DOOP. Hiervoor is zweminstructrice Debbie Veenhof uitgenodigd. De BijZONderDAGen beginnen steeds om 9.00 uur met een inloop met koffie.

Van 9.15 tot 10.15 uur zijn er dan activiteiten voor jeugd en jongeren van alle leeftijden en is er voor ouders en andere geïnteresseerden een waardevolle bijeenkomst waarbij praktische informatie wordt gegeven over geloven met kinderen. Er is ook een crèche voor de allerkleinsten, een boekentafel en er zijn produkten van de Wereldwinkel te koop. De afsluitende viering, waarbij ook andere kerkgangers welkom zijn, begint om 10.30 uur en is om 11.15 uur afgelopen.

OP WEG NAAR EMMAÙS
Het Parochiebestuur van de gezamenlijke R.K. Kerken in Uithoorn genaamd EMMAÙS Parochie (kerk St. Jan de Doper aan de Schans en kerk H. Sacrament “De Burght” Potgieterplein), is er in geslaagd om een aantal prachtig geìllustreerde boeken beschikbaar te krijgen. Dit boek is door Hans Bouma voor een belangrijk deel samengesteld op basis van de in vele jaren verzamelde teksten en afbeeldingen over het Emmaùs-verhaal, opgetekend door pastos Kees Maas, Missionaris van Steyl.

De titel van dit boek is zéér toepasselijk voor onze nieuwe Parochie “Onderweg naar Emmaùs” Na de viering op zondag 7 januari in De Burght zullen deze boeken te koop zijn in de hal van de kerk voor 15.00 Euro per stuk.

In de komende tijd zullen de boeken eveneens in onze kerken te koop zijn. U hoort hierover nog nader. Er is slechts een beperkte voorraad!

AMNESTY INTERNATIONAL
Na de kerkdiensten op zaterdag 13 januari in de R.K.Kerk H. Sacrament “De Burght” en op zondag 14 januari in de R.K.Kerk St Jan de Doper aan de Schans, is er een voorbeeldbrief verkrijgbaar van de Uithoornse werkgroep Amnesty International.

In de brief vraagt u om onmiddellijke vrijlating van een gewetensgevangene. De Chinees Chern Guangcheng kreeg vanwege “het beschadigen van openbaar bezit en het laten blokkeren van verkeer” vier jaar en drie maanden gevangenisstraf opgelegd. Het proces waarbij geen advocaat was toegestaan vond plaats na jarenlange mishandeling en willekeurige detentie. Voordat hij werd opgepakt hielp hij dorpsbewoners met een rechtszaak tegen de lokale autoriteiten.

Amnesty beschouwt de beschuldigingen als een poging hem te beletten zijn vredige en wettelijke activiteiten als mensenrechtenverdediger uit te oefenen.

De brief is kant en klaar en hoeft slechts ondertekend en verstuurd te worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Emmaüs parochie in het teken van de doop

Op zondag 14 januari vindt in de R.K. kerk St. Jan de Doper in De Schans de tweede bijzondere zondag plaats. Onder de naam BijZONderDAG organiseert de kerk elke tweede zondag van de maand activiteiten voor jeugd, jongeren en hun ouders. Op 14 januari staat de afsluitende viering in het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: