001 - Bader

Unitas Heren 1 sluit aan bij de top


Geplaatst op: 8 januari 2007
Vrijdag 5 januari speelde het eerste herenteam van Unitas de thuiswedstrijd tegen medemiddenmoter VCH 4 uit Hoofddorp. Unitas moest het die avond doen zonder de geblesseerde Maarten Meulenmans en de op vakantie zijnde Robert van der Meer. De nieuw aan de selectie toegevoegde Bert Polman kon daarom die avond direct in de basis starten. Doelstelling van de avond was vijf punten halen om zo het op de derde plaats in de competitie staande ODIS op 1 punt te naderen. Door de afwezigheid van eerder genoemde spelers moest er wel wat geschoven worden in de basis van het team. De in het team aanwezige routine zou dat moeten kunnen opvangen.

In de eerste set werden er over en weer veel fouten gemaakt. Met name de passing en de serve van de beide teams liet hier en daar te wensen over. De set ging gelijk op en de eerste time-out werd aangevraagd door de coach van VCH bij een stand van 13-16. Dat gaf de coach van Unitas ook even de gelegenheid om zijn team op een paar zwak verdedigde posities van VCH te wijzen. Het resulteerde in een set overwinning voor Unitas met 25-17.

De tweede set ging helemaal gelijk op en VCH en Unitas kwamen beiden beter in hun spel. Bert Polman die in de eerste set nog wat moest wennen aan het spel van zijn nieuwe team begon meer en meer in zijn element te komen. Door een aantal goede passes en snoeiharde aanvallen gaf hij aan een aanwinst te zijn voor de hoofdmacht van de Mijdrechtenaren. Na een spannend scoreverloop wist Unitas deze set uiteindelijk met 26 – 24 te winnen.

De derde set verliep echter veel anders. Voor Unitas het goed en wel besefte stonden ze met 0-6 achter. Tijd dus voor de coach van Unitas voor een time-out. Kort na de time-out stonden de heren achter met 3-13, de koppen gingen hangen en men geloofde er niet echt meer in deze set. Tijd dus voor een donderspeech in de tweede time-out van trainer Sjaak Immerzeel. Hij gaf aan dat ze nu volle bak moesten gaan spelen en de nodige risico’s moesten nemen bij het aanvallen en bij het serveren. Hij stuurde de mannen weer het veld in met “kop omhoog en geloof in je eigen kunnen”. Vanaf dat moment leek het wel of Unitas met 7 man in het veld stond. Er werd gevochten voor elke bal en de heren kregen het gevoel weer de set te kunnen winnen. Langzaam sloop Unitas dichterbij en werd VCH onrustiger. Constant werd er door Johan Samson en Ruud Stark slim werd aangevallen en door John van Scheppingen, Bert Polman en Joost Woerden hard aangevallen. Toen Jeroen Kraakman, de spelverdeler van Unitas, ook nog eens te pas en te onpas punten pakte voor Unitas door de bal vanuit de set-up op slecht verdedigde plaatsen te spelen werd het helemaal feest en resulteerde deze krachtsexplosie toch nog in een 29-27 setoverwinning.

De vierde set ging tot 16-16 gelijk op. Maar het in groten getale aanwezige publiek heeft geen seconde getwijfeld of Unitas de vierde set wel zou gaan winnen. Na een time-out door de Unitas coach bij deze stand werd door Unitas weer even gas gegeven en kon ook de vierde set met 25-20 als winst worden bijgeschreven.

De vooraf bepaalde doelstelling werd dus behaald en Unitas heeft zijn aansluiting bij de top 3.

De komende uitwedstrijd tegen het op de 4e plaats staande LOVOC uit Loosdrecht moet bepalen of Unitas definitief aansluit en zijn vizier op de top mag blijven richten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Unitas Heren 1 sluit aan bij de top

Vrijdag 5 januari speelde het eerste herenteam van Unitas de thuiswedstrijd tegen medemiddenmoter VCH 4 uit Hoofddorp. Unitas moest het die avond doen zonder de geblesseerde Maarten Meulenmans en de op vakantie zijnde Robert van der Meer. De nieuw aan de selectie toegevoegde Bert Polman kon daarom die avond direct … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: