001 - Bader

Atlantis D1 gehuldigd door Internationals


Geplaatst op: 8 januari 2007
Donderdagavond 28 december jl. was een spannende avond voor de D1 van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht.

Het team, kampioen geworden op het veld, was door de KNKB (Koninklijke Nederlandse Korfbal Bond) uitgenodigd voor een huldiging tijdens het internationale korfbaltoernooi ‘TIME for Korfbal Challenge 2006’ in het Topsportcentrum te Rotterdam. Samen met alle andere D1 kampioenen van de regio Noordwest werden ze gehuldigd en gefeliciteerd door de Nederlandse internationals.

Gezamenlijk met een aantal trouwe D1-supporters vertrokken de jeugdige kampioenen naar het Topsportcentrum. Daar werden de spelers ontvangen en naar hun plaatsen gebracht. De eerste wedstrijd die op het programma stond was de wedstrijd tussen Tulips en Engeland.

De eigen coaches legden spelregels uit die op het hoogste niveau gelden. De belangrijkste was de ‘schotklok’. Dit betekent dat er binnen 25 seconden door de aanvallende partij bewust een doelpoging moet zijn gedaan. Na elk schot springt de klok weer op 25 seconden. Door deze regel ligt het tempo hoog, en is het spel heel aantrekkelijk om naar te kijken. Er gaat geen tijd verloren door gedraai om spelers heen voor de aangeef- en afvangposities. Het werd een leuke wedstrijd, waarin de spelers van het Nederlandse team probeerden om het spel extra aantrekkelijk te maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd, zoals verwacht, gemakkelijk gewonnen door het Nederlandse team, met 23-9.

Toen was het tijd voor onze Mijdrechtse kampioenen. In Atlantis tenue en met de vlag van de vereniging werd er een ere ronde gemaakt door de hal. Onder luid applaus van de toeschouwers, die zeker even enthousiast waren als de kinderen, werden de kinderen gefeliciteerd door de Nederlandse internationals. Ze ontvingen allemaal een certificaat waarop korfbalinternational Leon Simons stond afgebeeld en een medaille. Vervolgens ontstaat een ware jacht op handtekeningen van de grote korfbalhelden van het Nederlandse team.

Dit was erg leuk want ook de internationals hadden er duidelijk zin in. Ook werden er handtekeningen op de shirts van Atlantis gezet. Al met al hadden de internationals, de spelers van de D1, coaches en supporters het allemaal prima naar hun zin.

Het was een heel geslaagde avond en zeker een reden om volgend jaar weer kampioen te worden op het veld !

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis D1 gehuldigd door Internationals

Donderdagavond 28 december jl. was een spannende avond voor de D1 van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht. Het team, kampioen geworden op het veld, was door de KNKB (Koninklijke Nederlandse Korfbal Bond) uitgenodigd voor een huldiging tijdens het internationale korfbaltoernooi ‘TIME for Korfbal Challenge 2006’ in het Topsportcentrum te Rotterdam. Samen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: