001 -Family

Kleurrijke expositie in de openbare bibliotheek Mijdrecht


Geplaatst op: 8 januari 2007
Mijdrecht - De vrijdagmorgengroep van Atelier de Kromme Mijdrecht, bestaande uit oudere leden, heeft in de openbare bibliotheek in Mijdrecht een expositie ingericht met als titel ‘Rijk aan kleur’. De prachtige schakering van kleuren is het eerste wat opvalt als je langs de schilderijen loopt. De olieverfschilderijen van Jan Reurings met onder andere ‘Ochtendmist’ in groen, blauw en paars, naast de stemmingsvolle aquarellen van Joop Groeneveld en Annie Zaal, stralen hun kleuren uit als door gefilterd glas.

Een gemengd boeket in acryl van Joke Reurings-Otto toont een kleurrijk palet en wedijvert met de vele pastelkleuren die zij gebruikt heeft in een portret van een brutaal kijkende jonge vrouw. De expositie krijgt een heel bijzonder accent door de in aquarel uitgevoerde pentekeningen van Harry Vodegel. Juweeltjes van schilderijen die de toeschouwer meenemen naar de Noord-Friese meren met diverse schepen, van klipper en boeier tot skǔtsje. In deze vaak grauwe wintermaanden brengt deze expositie, die tot eind februari te zien zal zijn, kleur en afwisseling in de dagelijkse sleur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kleurrijke expositie in de openbare bibliotheek Mijdrecht

Mijdrecht - De vrijdagmorgengroep van Atelier de Kromme Mijdrecht, bestaande uit oudere leden, heeft in de openbare bibliotheek in Mijdrecht een expositie ingericht met als titel ‘Rijk aan kleur’. De prachtige schakering van kleuren is het eerste wat opvalt als je langs de schilderijen loopt. De olieverfschilderijen van Jan Reurings … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: