001 -Family

Mastwijk Taekwondo demonstratie bij Sportverkiezingen 2006


Geplaatst op: 5 januari 2007
Tijdens de Sportverkiezingen in De Boei te Vinkeveen heeft Mastwijk Taekwondo een flitsende Taekwondodemonstratie verzorgd.

De demonstratie kon men aanschouwen in de sporthal tijdens de verkiezingen van het Talent van het Jaar en de Sportman/vrouwverkiezing die in de andere zaal werden gehouden.

Shanna van Mens, Taekwondoka, werd deze keer niet gekozen als Talent van het Jaar maar voor Shanna was het absoluut geen teleurstelling want zij heeft een geweldig jaar achter de rug.

Shanna gaf wel een demonstratie van haar kunnen samen met de ander teamleden en daar ging het weer snel en flitsend eraan toe.

Naast Shanna was er nog een genomineerde maar dit is in Nieuwegein want de 12-jarige Sander Hendriks die ook bij Mastwijk traint is genomineerd als Talent van het Jaar in Nieuwegein en deze verkiezingen zijn 27 januari a.s.

Sander liet samen met zijn vader diverse zelfverdedigingtechnieken zien en samen met Shanna liep hij nog een aantal vormen.

HOGE TRAPTECHNIEKEN EN KRACHTIGE BREEKTECHNIEKEN
Er werden veel planken kapot geschopt en ook werden er naast planken betonblokken kapotgeslagen, Cor ging voor een nieuw record en sloeg met de knokkelvuist tien blokken door.

Er wordt wel eens beweerd dat Taekwondoka’s geen goede handtechnieken zouden hebben maar hier werd het tegendeel nog eens duidelijk bewezen.

Hoge gesprongen schoptechnieken op kussens, zelfverdediging tegen wapens en andere aanvallen, meervoudige breektechnieken en nog veel meer werden op de beat van muziek gedemonstreerd.

De (helaas) te weinig bezoekers konden genieten van een leuke en soms humoristische show die snelle acties bevatte.

De Taekwondoka’s hadden er plezier in en dat was duidelijk te zien, vooral de opening met de negenjarige Vincent Hartong was erg leuk, vooral waar hij een aantal grote jongens van zich af wist te schudden.

Mastwijk wil late zien dat Taekwondo geen ‘machosport’ is maar voor iedereen bereikbaar en te beoefenen op zijn/haar niveau.

Ook de dames waren sterk vertegenwoordigd en ook zij lieten zien dat ze behoorlijk van zich af kunnen bijten wanneer nodig.

Vooral de nieuwe dangraadhouders, Sabina van de Ruit en Shanna van Mens hadden er zin in!

Tevens waren er nog een tweetal interviews met Cor over zijn school , één ervan was Midpoint Radio/TV en één ervan de ontwerper Reinier van der Wal die de website IFIGHT heeft opgezet, op deze site kan men alles vinden over diverse vechtsporten en naast filmpjes ook interviews zien met diverse grootmeesters.

Vanaf deze week kan men het interview met Cor en de Taekwondodemonstratie daarop terugzien, Reinier bleek zelf jaren terug ook nog les te hebben gehad van Sabum Nim Mastwijk en daar werd nog even over nagesproken natuurlijk.

Ook Peter Bakker van www.0297-online.nl was aanwezig om de nodige plaatjes te schieten.

Het was een leuke demonstratie en het publiek kon het zeer waarderen en er waren weer veel leuke reacties.

Voor meer informatie: www.mastwijktaekwondo.nl of mastwijktkd@yahoo.com.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo demonstratie bij Sportverkiezingen 2006

Tijdens de Sportverkiezingen in De Boei te Vinkeveen heeft Mastwijk Taekwondo een flitsende Taekwondodemonstratie verzorgd. De demonstratie kon men aanschouwen in de sporthal tijdens de verkiezingen van het Talent van het Jaar en de Sportman/vrouwverkiezing die in de andere zaal werden gehouden. Shanna van Mens, Taekwondoka, werd deze keer niet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: